Bezoekerscentrum De Kennemerduinen

In Bezoekerscentrum De Kennemerduinen in Nationaal Park Zuid-Kennemerland worden activiteiten voor kids georganiseerd. Bijvoorbeeld – Schatkist van Johannes, op zoek naar de natuurschat.

De kinderen gaan onder eigen begeleiding met de schatkist van Johannes op pad. Hierin zitten zakjes met natuurschatten, loepjes en aanwijzingen voor de opdrachten.

Als alle opdrachten zijn gedaan, kunnen de kinderen de geheime code kraken en de bijbehorende geheimzinnige schatkist van Johannes zelf openen. Ze krijgen een schatkist, knutselkaart en een loeppotje cadeau.

Bezoekerscentrum De Kennemerduinen geeft informatie over dieren en planten die leven in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Hier vindt u een café, winkel en informatiebalie waar u terecht kunt voor tips om wandelend, fietsend of met een excursie het Nationaal Park te ontdekken. U kunt er GPS tochten en speurtochten huren voor kinderfeestjes en schoolreisjes.

Het bezoekerscentrum is gehuisvest in een prachtig duurzaam gebouw,  geïnspireerd op  een duinboerderij uit de 7e eeuw. Vlakbij het bezoekerscentrum ligt ’t Wed. Dit duinmeer is een populaire recreatieplek. Het bezoekerscentrum is gelegen aan de Zeeweg bij ingang Koevlak.