Over de Leuk voor kids website

Leukvoorkids.nl werd in een ver & donkergrijs verleden (2003) door Hans Rochat als hobby-website gestart. Sindsdien is Leuk voor kids uitgegroeid tot een druk bezochte website. Elke maand komen zo’n 150 duizend personen langs op Leuk voor kids die samen meer dan 650 duizend pagina’s bekijken.

(Nog) niet de grootste. Maar wellicht wel de beste!

Leuk voor kids wil heel graag tot één van de beste kinderwebsites in het Nederlandse taalgebied gerekend worden. Met content die geschikt is voor de primaire doelgroep, kinderen van 8 tot 14 jaar. Ook voor jongere kids is er trouwens heel veel leuke inhoud te vinden. Zij zullen wellicht de hulp van een ouder / volwassene kunnen gebruiken bij het bezoek aan de website.

Vooral de ruime, gestaag groeiende keus aan mooie kleurplaten mag zich verheugen in de aandacht van onze bezoekers. Da’s niet zo gek. Inmiddels staan er meer dan 20.000 kleurplaten over allerlei onderwerpen op de website. Deze zijn trouwens niet alleen leuk voor kids, ook voor tieners en volwassenen hebben we heel veel uitdagende kleurplaten van goede kwaliteit.

De payoff van leukvoorkids.nl is Leuk voor kids: boordevol creatieve ideetjes, kleurplaten, wallpapers en spelletjes voor kids. Creatief. Leuk. We doen onze uiterste best om aan deze ambitie tegemoet te komen.

Over het baasje

Dit stukje internet werd in 2003 opgetuigd door Hans Rochat. In het dagelijks leven werkte hij onder andere voor Compaq (het huidige HP) als Technical Support Engineer en speelde hij bij GGD Eemland voor netwerk- / systeembeheerder.

Laten we eerlijk zijn, webdingen zijn een heel stuk leuker om te doen. Dus hing Hans zijn beheerderschoenen aan de wilgen en ging aan de slag als webdeveloper bij Ymere, één van de grootste woningbouwcorporaties van Nederland. Tegenwoordig (sinds 2013) is Hans freelance webwerker. Als hij niet bouwt aan een van zijn websites, draaft Hans af en toe een rondje door de Noordoostpolder. Elke dag is hij op pad met Nim de Border Collie.

Hans is getrouwd met Cynthia. Samen hebben ze drie meiden: Lynn, Gwen en Lara.

Techno babble

Voor de liefhebber: Leuk voor kids draait al jaren op een cPanel Blade VPS bij TransIP. De pagina’s worden gereserveerd door een Apache webserver. Met een MySQL/MariaDB database en het pijlsnelle Nginx als reverse proxy. Da’s (met kudos aan Engintron) een superhandige config om de performance van een goed bezochte WordPress website te waarborgen. Tot slot, ook KeyCDN en Cloudflare helpen een handje om de druk op de Leuk voor kids server te offloaden. Een paar honderd concurrent users zijn dan ook geen probleem voor de Leuk voor kids website.

Leuk voor kids is met moderne browsers getest onder Windows, Mac OSX en Linux. Het resultaat is behoorlijk. Over het algemeen gedraagt deze website zich — als de betreffende browser zich enigszins aan de W3C specificaties houdt — niet al te bokkig. Bovendien is leukvoorkids.nl responsive, wat betekent dat-ie ook op een smartphone of tablet goed te gebruiken is. Da’s ook geen overbodige luxe. Zo’n 20% van de bezoekers komen langs op Leuk voor kids met een tablet of een smartphone.

Copyright + notice & takedown

Het beeldmateriaal op deze website is het eigendom van de respectievelijke rechtenhebbenden. Neem contact met ons op als je bezwaar hebt tegen het gebruik van jouw merknaam in de teksten op deze website of als je meent dat er inbreuk wordt gemaakt op het auteurs- of beeldrecht.

Vragen of opmerkingen

Wil je contact met ons opnemen? Da’s geen probleem. Stuur ons een berichtje via het contactformulier als je een vraag of opmerking hebt of een probleem wilt melden. We doen ons best om je van een passend antwoord te voorzien.

Ben je op zoek naar mogelijkheden om jouw product of dienst promoten? Dat kan. We bieden diverse mogelijkheden om jouw product of dienst op Leuk voor kids onder de aandacht te brengen.

Leuk voor kids is een Nullbeta Internet website.

Land van Saaftinge 8
8302 PE Emmeloord

Mobiel: (06) 10 10 33 53
Internet: www.hansrochat.nl
E-mail: [email protected] — Als je privacy minded bent, hier vind je de PGP public key van Hans.
Kamer van Koophandel: 39094810