Pokémon Sword en Pokémon Shield-uitbreidingspas

14 jan 2020

Trainers kunnen meteen aan hun nieuwe avontuur beginnen met dezelfde SAVE-gegevens als waarmee ze Pokémon Sword of Pokémon Shieldspelen. Daarnaast kunnen ze in de hoofdspellen op nagenoeg elk moment The Isle of Armor en The Crown Tundra gaan verkennen. Of Trainers nu net aan hun avontuur in de regio Galar zijn begonnen of al een heel eind op weg zijn naar het kampioenschap, ze kunnen plezier beleven aan de nieuwe content zodra deze uitgebracht wordt.

Isle of Armor & The Crown Tundra

De release van The Isle of Armor staat gepland voor eind juni 2020, en de release van The Crown Tundra voor het najaar van 2020. De Pokémon Sword-uitbreidingspas en de Pokémon Shield-uitbreidingspas bevatten beide contentsets en zijn vanaf 9 januari 2020 in de voorverkoop voor € 29,99.

In beide uitbreidingen kan een nieuw gebied verkend worden en kunnen nieuwe Pokémon en kledingstukken, handige functionaliteiten en nog veel meer ontdekt worden. Bovendien kunnen fans bij de aanschaf van de uitbreidingspas speciale verrassingen krijgen: een Pikachu-pak en een Eevee-pak. Fans kunnen het Pikachu-pak en het Eevee-pak in Pokémon Sword of Pokémon Shield verkrijgen via codes die ze na de aanschaf van de uitbreidingspas ontvangen.

The Isle of Armor

In deze uitbreiding begeven Trainers zich naar The Isle of Armor, het toneel van een nieuw avontuur in de regio Galar. The Isle of Armor is een gigantisch eiland boordevol omgevingen die in Galar nog niet eerder te zien zijn geweest. De spelers vinden er bruisende stranden, bossen, moerassen, grotten en zandduinen.

Daarnaast zijn er vele Pokémon die te midden van de weelderige natuur in alle vrijheid op het eiland wonen. Er is zelfs een dojo die gespecialiseerd is in enkele zeer bijzondere trainingsmethoden. Trainers en hun Pokémon worden leerling van de meester van deze dojo en trainen hard om nog sterker te worden.

The Crown Tundra

Deze uitbreiding speelt zich af in de besneeuwde wereld van The Crown Tundra. The Crown Tundra kenmerkt zich door een schitterend, zilverkleurig landschap. In dit ijskoude gebied met zijn grillige winterse bergen leven de mensen in kleine gemeenschappen waar men elkaar steunt en op elkaar vertrouwt.

Een bepaalde persoon zal de speler benoemen tot de leider van het verkenningsteam in The Crown Tundra. Trainers krijgen de opdracht om de gebieden van dit bevroren land te gaan verkennen. Hier kunnen Trainers alle hoeken en gaten van de Pokémon-schuilplaatsen gaan ontdekken, waarvan ze tot nu toe alleen tijdens Max Raid Battles een glimp op hebben kunnen vangen.

Onlangs ontdekte Pokémon

Kubfu

Category: Wushu Pokémon
Type: Fighting
Height: 0,6 m
Weight: 11,9 kg
Ability: Inner Focus

Kubfu komt voor in /The Isle of Armor/. Deze Pokémon is een harde werker die zowel zijn lichaam als zijn geest wil trainen. Hij vindt motivatie in nederlagen en traint daarna nog harder om sterker te worden. Hij heeft een orgaan dat ‘vechtenergie’ in zijn onderbuik opwekt. Voordat hij een gevecht aan gaat, vergroot hij deze energie door unieke ademhalingstechnieken en concentratie.

Kubfu

Wilde Kubfu wonen in bergachtige gebieden ver weg van de regio Galar. Ooit was het echter een soort die Galar zijn thuis noemde. Historische teksten vermelden dat deze soort in een ver verleden naar onbekende landen met mensen trok om er op verkenning te gaan of handel te drijven. De verslagen duiden erop dat de Kubfu die tegenwoordig in afgelegen berggebieden wonen, mogelijk afstammen van Kubfu die ingeburgerd raakten in de verre landen die ze tijdens hun tochten bezochten.

Urshifu (Single Strike Style – Rapid Strike Style)

Category: Wushu Pokémon
Type: Fighting / Dark – Fighting / Water
Height: 1,9 m
Weight: 105 kg
Ability: Unseen Fist

Kubfu evolueert tot Urshifu wanneer hij voldoende training heeft gehad. Urshifu heeft schijnbaar twee vormen: een Single Strike Style en een Rapid Strike Style. En het blijkt dat elke vorm bovendien verschillende typen heeft. Urshifu in de Single Strike Style-vorm vechten het liefst zonder enige terughoudendheid. Wanneer ze woedend zijn, vallen ze een tegenstander meedogenloos aan tot hij helemaal verslagen is. De bewegingen van een Single Strike Style Urshifu zijn vaak direct en met volle snelheid recht vooruit. Hij houdt eerst afstand tot zijn tegenstanders en springt er dan ineens op af om een krachtige klap uit te delen. Urshifu in de Rapid Strike Style-vorm blijven rustig. Ze observeren hun tegenstanders en beoordelen hun sterkte terwijl ze aanvallen ontwijken. Een Rapid Strike Style Urshifu gebruikt tijdens een gevecht vloeiende bewegingen om de aanvallen van een tegenstander te ontwijken, en bedelft hem vervolgens onder een stortvloed aan snelle slagen.

Gigantamax Urshifu (Single Strike Style – Rapid Strike Style)

Category: Wushu Pokémon
Type: Fighting / Dark – Fighting / Water
Height: 29 m+
Weight: ??? kg
Ability: Unseen Fist

Single Strike Style Urshifu en Rapid Strike Style Urshifu hebben ook Gigantamax-vormen. Gigantamax Single Strike Style Urshifu kan zo in woede uitbarsten. Mensen noemen hem zowel ‘de verpersoonlijking van woede’ als ‘een hemelse afgezant die kwade geesten met zijn woede verjaagt’. Gigantamax Rapid Strike Style Urshifu blijft rustig en kalm. Bij contact met deze Pokémon lijken sommigen bijzonder onrustig te worden en het gevoel te hebben dat hun diepste zielenroerselen blootgelegd worden. Anderen daarentegen melden een gevoel van opluchting, alsof ze bevrijd zijn van kwade geesten.

Calyrex

Category: King Pokémon
Type: Psychic/Grass
Height: 1,1 m
Weight: 7,7 kg
Ability: Unnerve

Trainers komen Calyrex tegen in The Crown Tundra. Deze Pokémon regeerde in een ver verleden over heel Galar.

Calyrex

Hoewel hij gevoelig en broos overkomt, zijn al zijn bewegingen gracieus en waardig. Hij is bovendien enorm intelligent en ziet naar verluidt elk evenement uit het verleden, het heden en de toekomst.

Gigantamax-vormen van eerste partner-Pokémon uit Pokémon Sword en Pokémon Shield

In de uitbreiding /The Isle of Armor/ kunnen Trainers bepaalde Pokémon die samen met hen reizen, helpen aan het vermogen om te Gigantamax-en. Dit heeft geleid tot de ontdekking van de Gigantamax-vormen voor Rillaboom, Cinderace en Inteleon, de evoluties van de drie Pokémon waaruit Trainers hun eerste partner in de regio Galar konden kiezen.

Gigantamax Rillaboom

Category: Drummer Pokémon
Type: Grass
Height: 28 m+
Weight: ??? kg
Ability: Overgrow

De boomstronkdrum van Rillaboom is snel gegroeid, zozeer dat hij zelf nu wel op een klein bos lijkt. Gigantamax Rillaboom is opgegaan in dit woud van drums en nog krachtiger geworden. Hij kan zijn stokken hanteren alsof het zijn eigen ledematen zijn. Daarnaast beschikt hij over buitenzintuiglijke technieken. Gigantamax Rillaboom wijdt zich volledig aan zijn drumspel vanwege de kracht die in hem opwelt. Het geluid kan oceanen overgaan en te horen zijn in andere regio’s. Naar verluidt beginnen degenen die de beat horen, ongecontroleerd te dansen en worden ze overweldigd door een ritme dat in hen opborrelt.

Gigantamax Cinderace

Category: Striker Pokémon
Type: Fire
Height: 27 m+
Weight: ??? kg
Ability: Blaze

De brandende bal bij de voeten van Cinderace heeft dankzij de Gigantamax-energie enorme proporties aangenomen. Als Gigantamax Cinderace met zijn perfecte techniek tegen de bal trapt, neemt zijn strijdlust bezit van de bal, waardoor de bal tegenstanders als het ware op eigen houtje achtervolgt. Gigantamax Cinderace heeft ongelooflijk sterke benen. Naar verluidt behoren zijn benen in feite tot de sterkste van alle Pokémon. Zelfs zonder zijn gigantische Pyro Ball kan hij krachtige aanvallende trappen uitdelen die andere Dynamax Pokémon verpletteren.

Gigantamax Inteleon

Category: Secret Agent Pokémon
Type: Water
Height: 40 m+
Weight: ??? kg
Ability: Torrent

Inteleon heeft dankzij het Gigantamax-en een uitzonderlijk lange start. De lengte van zijn staart is naar verluidt meer dan 50 m. Wanneer Inteleon Gigantamax-t, strekt hij zijn lange staart uit en vormt hij een zuil door hem recht te houden. Aan de bovenzijde ervan neemt hij een gevechtspositie aan. Deze Pokémon heeft een ongelooflijk scherpe geest en berekent exact de effecten van de zwaartekracht op de baan van zijn schoten. Hierdoor is hij een uiterst effectieve sluipschutter. Inteleon heeft vele verborgen hulpmiddelen, en ook deze worden versterkt wanneer hij Gigantamax-t. Met de knipvliezen op zijn ogen kan Inteleon niet alleen de afstand tot zijn doelwit meten maar nu ook de temperatuur, de luchtdruk en zelfs de luchtvochtigheid bepalen. Inteleon is tevens een echte sluipschutter, die met gemak een bes op een afstand van meer dan 14 km raakt.

Regionale vormen van bekende Pokémon

In Galar zijn regionale vormen van bepaalde Pokémon terug te vinden. Deze vormen hebben zich aangepast aan de unieke omgeving van één specifieke regio en hebben een andere verschijning dan die van dezelfde soort wanneer deze in andere regio’s ontdekt zou worden. Deze aangepaste vormen staan bekend als de Galar-vormen van deze Pokémon. En hun gedrag lijkt ook af te wijken van dat van de eerder ontdekte vormen van hun soort.

Galarian Slowpoke

Category: Dopey Pokémon
Type: Psychic
Height: 1,2 m
Weight: 36 kg
Ability: Gluttony/Own Tempo

De Slowpoke van de regio Galar aten vroeger de zaden van een bepaalde plant die in hun leefgebied groeide. Deze zaden waren in feite Galarica-zaden, die tot op de dag van vandaag in de regio Galar als belangrijke specerij bij het koken gebruikt worden. De Slowpoke in Galar hebben gedurende meerdere generaties deeltjes van dit kruid in hun lichamen opgehoopt, waardoor ze uiteindelijk de unieke verschijning en gedragingen hebben verkregen waarom ze nu bekendstaan.

Slowpoke

Galarian Slowpoke brengen hun dagen wentelend door op kusten en rivieroevers zonder aan iets bijzonders te denken. Af en toe kunnen ze een haarscherpe blik in hun ogen krijgen. Al snel komt hun zwijmelende gelaatsuitdrukking echter weer terug. Dit gedrag wordt naar men meent veroorzaakt door de opgehoopte Galarica-deeltjes die de hersenen van Galarian Slowpoke stimuleren. Hierdoor gaat hij aan iets geweldigs denken. Galarian Slowpoke vergeet echter onmiddellijk weer wat hij zojuist in gedachten had. Galarian Slowpoke kan evolueren tot Galarian Slowbro bij gebruik van een item dat te vinden is op The Isle of Armor. Hij kan daarentegen evolueren tot Galarian Slowking bij gebruik van een item dat te vinden is in The Crown Tundra.