Spookkoekjes bakken

Geen knutseltip. Geen surftip. Maar wel een tip voor het bakken van iets lekkers. En leuk om te doen bovendien. Iets dat je samen met je ouders kunt maken — je eigen spookkoekjes bakken. Voor Halloween bijvoorbeeld.

Wat heb je nodig?

Hoe maak je het?

Roer de boter en de suiker door elkaar en klop de eieren erdoor heen. Kneed het kaneel, doe bloem erdoor, samen met een eetlepel zout.

De oven had je alvast voorverwarmd op 200 graden Celcius. Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een plak van zo’n halve centimeter dik. Leg de spookmal (zie onderaan voor een voorbeeld) op het deeg en snij het uit. Leg de uitgesneden spookvormpjes op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ze vervolgens zo’n 12 minuten in de oven.

Laat de spookkoekjes afkoelen. Roer ondertussen 2 tot 3 eetlepels water door de poedersuiker om een dikke stroperige suikerpasta te maken. Gebruik een eetlepel om de koekjes met een laag van deze suikerpasta te voorzien. Laat deze laag (het glazuur) drogen.

Roer een eetlepel cacaopoeder door de suikerpasta die over is. Met een sateprikker doop je voorzichtig in de bruine glazuur en teken je vervolgens de ogen van het spookkoekje.

Gebruik deze vorm als mal voor de spookkoekjes

Bron: Allerhande

Exit mobile version