Aladins magisch vliegende tapijt, het spannende actiespel van Goliath

31 Aug 2015

In september presenteert de succesvolle spellenbedenker Goliath het nieuwe, spannende actiespel Aladins vliegende tapijt. Leg om de beurt een voorwerp op het tapijtje dat echt lijkt te zweven en zorg dat je het niet naar beneden laat vallen. Een zenuwslopend spel voor twee tot vier spelers vanaf vijf jaar.

Aladins vliegende tapijt bestaat onder meer uit een vliegend tapijt, een scharnierende arm op een voetstuk, een buidel en 32 schatten. Doel van het spannende actiespel is de schatten op het vliegende tapijt te laden en te zorgen dat het tapijt niet valt.

Bij de voorbereidingen houd je het magische tapijt bij het uiteinde van de scharnierende arm. Het tapijt lijkt door de magnetische krachten echt te zweven. Het wordt op zijn plaats gehouden door een nylondraad. Je kunt de moeilijkheidsgraad instellen door het schorpioentje op de basis naar links of rechts te draaien. Het tapijt komt dan dichter bij de magneet (makkelijker) of er verder vanaf (moeilijker).

De speler die aan de beurt is pakt zonder te kijken een schat uit de buidel en legt die voorzichtig op het tapijt. Als het tapijt blijft hangen, is de volgende speler aan de beurt. Als een speler schatten van het tapijt laat vallen, moet hij of zij ze oprapen en terugleggen en als straf een tweede schat uit de buidel op het tapijt leggen. Het zenuwslopende spel is afgelopen als een van de spelers Aladins tapijt laat vallen.

Adviesprijs: 24,99 euro. Meer info: hier.