Pasen kleurplaten (71)

Op zoek naar een kleurplaat van pasen? Dan zit je hier goed. We hebben echt een heleboel leuke plaatjes voor je verzameld die met het paasfeest te maken hebben. Bijvoorbeeld: een kleurplaat van de paashaas, paaskuikentjes en natuurlijk veel paaseieren. We hebben ook een aantal afbeeldingen met veel details. Deze “moeilijke” kleurplaten zijn ook voor de wat grotere kids en volwassenen leuk & uitdagend om te maken. Veel kleurplezier!

Waar komt de paashaas vandaan?

Waar komt trouwens de paashaas vandaan? De paashaas is van oorsprong een nogal opvoedend typetje en hij geeft dan ook alleen eieren aan kinderen die zich goed gedragen. Via een vertaald Duits boek is de paashaas voor het eerst in 1825 in Nederland bekend. Over de herkomst van het paaseieren zoeken is eigenlijk helemaal niks bekend, omdat hier simpelweg schriftelijk niets van is overgeleverd.

Meer info over Pasen? Lees de pagina’s op Wikipedia en Wiki kids.

Pasen kleurplaten

  • CC0 (de maker publiceerde zijn of haar werk in het publiek domein) of gebruiksrecht is niet bekend
marva ~ op 4 april 2019 om 15:41

heel leuke plaatjes en bruikbaar

Drs René Caderius van Veen ~ op 3 april 2015 om 19:59

Paashaas Er is nog een andere - vrij realistische - verklaring voor de combinatie paashaas met eieren. De heer en mevrouw Caderius van Veen hebben zelf meegemaakt in 1990 op hun "landgoedje" De Boschplaatse, dat een haas op een aantal eieren lag. Hazen slapen in een zgn. hazeleger, een kuiltje dat kennelijk ook aantrekkelijk was om eieren in te leggen. De combinatie van een haas met eieren zou dus ook kunnen voortkomen uit het verschijnsel dat in het voorjaar fazanten en patrijzen een hazeleger een interessante plek kunnen vinden om hun eieren te leggen. {bron:drs.H.R. Caderius van Veen}

Daniëlle ~ op 31 maart 2015 om 16:17

heel leuk die paaseitjes en de paashaen. vind ik. groeten Daniëlle