Amazing Lab

1 Sep 2017

Tijdens het Weekend van de Wetenschap (7 en 8 oktober) en in de herfstvakantie (14 en 15 oktober en 21 en 22 oktober) organiseert Omniversum samen met Stichting C3 Amazing Lab. Jonge bezoekers worden zelf onderzoekers. Kinderen bezoeken de spannende grootbeeldfilm Amazing Caves en doen zelf wetenschappelijke experimentjes in de foyer van Omniversum.

Amazing Caves

In de grootbeeldfilm Amazing Caves gaan twee wetenschappers in grotten op zoek naar minuscule organismen voor nieuwe medicijnen. Deze micro-organismen kunnen overleven in extreme omstandigheden, in hitte, vrieskou en onderwater. Als er leven op Mars is, dan zijn het waarschijnlijk dergelijke zogenaamde extremofielen. Deze avontuurlijke grootbeeldfilm laat zien dat wetenschap zeker niet saai is.

Ontdek hoe spannend wetenschap kan zijn!

Tijdens het Weekend van de Wetenschap (za 7 en zo 8 oktober) en twee weekenden in de herfstvakantie ( za 14 en zo 15 oktober en za 21 en zo 22 oktober) kunnen jonge bezoekers voor of na de film zelf op expeditie in het Amazing Lab van Omniversum. Samen met medewerkers van Stichting C3 kunnen kinderen er op drie werktafels spannende experimentjes uitvoeren die met de film te maken hebben. In het IJslab ontdek je of je ook van andere vloeistoffen dan water ijs kunt maken. In het Vloeistoflab onderzoek je welke vloeistoffen wel of niet mengen en welke je zelfs kunt stapelen. En in het Bacterielab leer je hoe bacteriën die niet zelf zwemmen, vliegen of lopen, toch kunnen reizen.

Amazing Caves draait om 10.00 en 13.00 uur. Het Amazing Lab in de foyer van Omniversum is 7, 8, 14, 15, 21 en 22 oktober open van 10.00 tot 12.00 uur. De workshops zijn gratis.

Meer info over Amazing Lab