Animorphia. Een uitdagend kleur- en zoekboek

11 Aug 2016

Het inkleuren van kleurplaten is de laatste tijd ook onder de wat oudere kids & volwassenen enorm populair. Het is daarom niet gek dat er een heleboel kleurboeken met “moeilijke” kleurplaten op de markt verschijnen.

Animorphia

Een van de soorten kleurplaten die het goed doen bij tieners & volwassenen zijn complexe doodles. ‘Animorphia. Een uitdagend kleur- en zoekboek’ van Kerby Rosanes is zo’n doodle-boek. Het staat tjokvol met mooie tekeningen van dieren, waarvan de vorm geleidelijk verandert in een ingewikkelde tekening met tal van droedel-achtige wezens en voorwerpen.

Een tekening uit 'Animorphia. Een uitdagend kleur- en zoekboek'. Ingekleurd door Gwen.
Een tekening uit ‘Animorphia. Een uitdagend kleur- en zoekboek’. Ingekleurd door Gwen.

Tekeningen zelf afmaken

‘Animorphia’ bevat ook een aantal tekeningen die nog niet af zijn. Zoals een zebra waarvan slechts een paar streken gevuld zijn met doodles. De rest van de strepen van de zebra zijn blanco gelaten, als uitdaging voor de creatieveling. Dus, als je naast inkleuren ook graag zelf tekent, dan kun je je hart ophalen met dit soort opdrachten.

Zoekplaatje

Achterin het boek vind je een drietal bladzijden met voorwerpen. Elk van deze voorwerpen komt terug in een van de afbeeldingen. Als je van speurwerk houdt dan ga je in de tekeningen op zoek om de voorwerpen te vinden. Dat valt nog lang niet mee. Geen nood. De niet zo getalenteerde speurneus spiekt gewoon bij de antwoorden als het even té moeilijk wordt 🙂

Time lapse

Voor een kunstproject op school kleurde Gwendo een ‘Animorphia’ kleurplaat in en maakte er een time lapse filmpje van.

Kniesoor

Als ik dan toch kniesoor moet spelen … dan heb ik een kritische kanttekening over het formaat van het boek. Doordat de tekeningen groot zijn en veelal twee bladzijden beslaan is het niet altijd even gemakkelijk om ze bij de paginavouw mooi in te kleuren. Da’s natuurlijk best jammer. Als het boek in A3 formaat met ringband was uitgevoerd zou het kleurplezier nóg groter zijn geweest.

Aanrader

Desalniettemin is ‘Animorphia. Een uitdagend kleur- en zoekboek’ een geweldig mooi kleurboek. Goed voor heel wat uurtjes creatief plezier en een echte aanrader voor iedereen die graag complexe, fantasievolle tekeningen inkleurt.