Avontuurlijke roadmovie Kiddo

8 May 2023

De elfjarige Lu woont in een pleeggezin wanneer haar lang afwezige moeder Karina onverwachts opduikt en haar meeneemt op een avontuurlijke roadtrip in haar afgeragde sportwagen. Helemaal naar haar oma in Polen. Lu komt er al snel achter dat het alles of niets is met Karina en wordt meegesleept in een Bonnie & Clyde-achtige fantasie. Maar de realiteit haalt ze in en dwingt hen te kiezen hoever ze willen gaan om voor altijd bij elkaar te blijven.

Avontuurlijke roadmovie Kiddo

Kiddo is het energieke en eigenzinnige speelfilmdebuut van Zara Dwinger dat met succes op de Berlinale 2023 in wereldpremière ging. Deze avontuurlijke roadmovie — geschikt voor jong en oud — volgt een bijzonder moeder & dochter duo op hun tocht vol grappige, verrassende en ongewone situaties. Met een knipoog naar het lovers-on-the-run genre biedt de film een fris perspectief op het leven van een imperfecte ouder en het beschermen van je eigen grenzen als kind.

De hoofdrollen worden vertolkt door Rosa van Leeuwen (Mijn vader is een vliegtuig, De verschrikkelijke jaren ’80) en Frieda Barnhard (Dag & Nacht, Vliegende Hollanders).

Kiddo is vanaf 5 juli te zien in de Nederlandse bioscopen.