Beginnen met programmeren. Probeer Small Basic

10 Mar 2013

Speciaal voor mensen die willen beginnen met het schrijven van computerprogramma’s heeft Microsoft een programmeertaal gemaakt: Small Basic. Met Small Basic maak je al vrij snel je eigen computerprogrammaatje.

Small Basic is helemaal gericht op beginnende programmeurs en ook geschikt voor kids. Volgens Microsoft is Small Basic geschikt voor programmeurs vanaf 10 jaar.

Als je deze programmeertaal eens wil proberen dan kun je Microsoft Small Basic hier downloaden. Let op: de downloadpagina is in het Engels, dus wellicht is het handig om een volwassene te vragen om te helpen om het programma voor je te downloaden en te installeren.

Als Small Basic eenmaal op je computer is geïnstalleerd dan kun je aan de slag. Maar ik kan me voorstellen dat je wel wat hulp kan gebruiken om te beginnen met Small Basic. Dan komt de Nederlandstalige introductie Small Basic (pdf) prima van pas. In deze handleiding lees je alles om aan de slag te gaan.

job ~ op 25 April 2013 om 19:57

het is inderdaat een mooi programma voor kids(ben zelf ook een kind)ik ben er agter gekomen door een vader van mijn vriend mijn vriend is er mee begonnen en we doen regelmatig samen progameeren zijn vader weet er veel van die help ons. fijn programma