Berend Botje. Het mysterie van het ei

11 Jan 2022

Duik mee in de wonderlijke avonturen van Berend Botje. De eerste bioscoopfilm over Neerlands erfgoed is namelijk vanaf 19 januari thuis te bewonderen op DVD en Video On Demand. En dat wil je niet missen. Want de avonturen van de Botjes zijn zó bijzonder, dat niemand gelooft dat ze echt zijn gebeurd. Maar Berend weet wel beter.

Berend Botje (Doris Zuijderland) is een stoer meisje met een levendige fantasie. Zij is de jongste telg uit de mysterieuze kapiteinsfamilie Botje die verder bestaat uit vader Berend (Klaas van Kruistum) en opa Berend (Thomas Acda).

De avonturen van de Botjes zijn echter zó bijzonder, dat niemand gelooft dat ze echt zijn gebeurd. Als de stad in de ban raakt van een uitzonderlijk vogelei, is zij ervan overtuigd dat het om een Knoetel Ei gaat, dat alleen uitkomt op een verborgen eiland. Ze besluit de gewaagde tocht naar het eiland zelf te maken op haar boot de Berend Botje. Want voor Berend is niets onmogelijk!

Berend Botje — geschikt voor alle leeftijden — is vanaf 19 januari verkrijgbaar op DVD en te zien op Video on Demand diensten zoals Pathé Thuis, Ziggo en KPN. Vanaf eind april is de film ook te zien op Netflix.