Bouw dit najaar mee aan de Stad van de Toekomst in Museon-Omniversum

4 Sep 2023

In oktober bouwt Museon-Omniversum samen met jonge en oudere bezoekers de Stad van de Toekomst. Tijdens interactieve Minecraft-challenges ben jij de toekomstontwerper van een duurzame, inclusieve stad. Aan het einde van de dag geven stedenbouwkundigen in het grootbeeldfilmtheater tijdens Minecraft Watch Party’s commentaar bij de creaties.

De kick-off is tijdens het Weekend van de Wetenschap op 7 en 8 oktober. In de herfstvakantie – 14 t/m 22, 28 & 29 oktober – zijn er dagelijks Minecraft-workshops en shows.

Minecraft workshops en shows

De Minecraft-workshops en shows zijn onderdeel van het nieuwe najaarsprogramma van Museon-Omniversum. Bezoekers worden uitgedaagd als ontwerper van een duurzame toekomst aan de slag te gaan. Tijdens de herfstvakantie kunnen zij zowel in het museum als thuis inloggen op een speciale Minecraftserver en met diverse opdrachten samen een stad bouwen. Bijvoorbeeld: hoe zorgen we dat de stad een hevige storm overleeft? Hoe zorgen we ervoor dat mensen die moeilijk bewegen er toch kunnen sporten? Hoe zorg je dat diverse culturen zich thuis voelen in de stad? Tijdens exclusieve liveshows in de Dome geven stedenbouwkundigen en Minecraftexperts commentaar bij de creaties waar jong en oud aan hebben meegebouwd. Op het koepelscherm, zo groot als een half voetbalveld, krijgt de populaire game een nieuwe dimensie.

Toekomstontwerpers

Naast de shows zijn er diverse activiteiten, waarbij kinderen en jongeren zich als toekomstontwerpers bezighouden met onderwerpen als klimaatveranderingen, inclusiviteit en mobiliteit. Beleef de escaperoom in het Tiny House. Ga op missie, kraak de codes en los de puzzels op om jouw huis op tijd klimaatbestendig te maken. Doe de Lego-uitdaging Pimp Your Place. Welke plek in jouw omgeving verdient een opknapbeurt? Wees de toekomstdenker die zijn school, huis of park pimpt. Haal de architect in jezelf naar boven en loop de familie-inspiratieroute door het museum. Verzamel ideeën en ontwerp of bouw daarna jouw eigen duurzame straat. De activiteiten zijn gericht op bezoekers van 5 tot 16 jaar.
 
De Minecraft-activiteiten zijn ontwikkeld in samenwerking met H20 Esports Campus, platform voor gaming, esports en creatieve technologie, gericht op de nieuwe generatie.