Calimero in 3D

1 Mar 2013

Calimero 3DToen ik klein was, was hij al op tv te zien, Calimero: het nieniemienie zwarte kippenkuikentje met de eierdop op zijn kop.

In de oude versie was Calimero verliefd op Priscilla en lag hij voortdurend in de clinch lag met de nogal vervelende Pieter Eend.

Maar wat ik me vooral herinner is dat Calimero heel zielig was en te pas en te onpas “Zij zijn groot en ik is klein. En dat is niet eerlijk” piepte. Okay, tot zover de Calimero waarmee ik ben opgegroeid.

Dit jaar komt Calimero terug op televisie. De Franse filmmakers van studio Alphanim werken aan een 3D serie van Calimero. Er zijn ruim 100 afleveringen van Calimero’s avonturen — elk zo’n 10 minuten lang —  gepland.

Ik heb geen idee of de 3D Calimero ook op de Nederlandse televisie te zien zal zijn, maar de trailer die ik tegenkwam vind ik er stiekem heel leuk uitzien. Dus vandaar dat ik ‘m hier op leukvoorkids.nl zet.

Via animatie.blog.nl