Cartoon Network Climate Champions

17 Oct 2023

Olivia Mandle Navarro (16 jaar uit Spanje), Jodie Bailey-Ho (19 jaar uit het Verenigd Koninkrijk) en Raheen Fatima (15 jaar uit Pakistan) zijn finalisten en winnaar van de Canon Young Champion of the Year awards.

Als onderdeel van de Cartoon Network Climate Champions-campagne worden deze drie jongeren geïnterviewd over hun reis als activisten, waarbij ze hun inspirerende verhalen en inzichten delen over hoe ze uitdagingen overwonnen. Ze spreken over het nemen van die eerste stappen en laten zien hoe elk kind over de hele wereld een Climate Champion kan worden en meer kan bereiken dan ze zich ooit hadden kunnen voorstellen.

Cartoon Network zal zijn bereik en platforms gebruiken om de geselecteerde finalisten en winnaar onder de aandacht te brengen. Het doel is een publiek van jonge Climate Champions van 6 tot11 jaar te inspireren en te laten zien hoe zelfs de kleinste veranderingen een groot verschil kunnen maken.

Olivia Mandle Navarro (16) is een dierenrechten- en milieuactiviste uit Spanje. Haar #noespaisparadelfines campagne — met meer dan 155.000 handtekeningen op Change.org — vraagt de Spaanse regering om de sluiting van alle dolfinaria in Spanje en het einde van walvisachtigen in gevangenschap. Op 12-jarige leeftijd creëerde Olivia de Jelly Cleaner om microplastics uit de oceanen te verwijderen.

Olivia Mandle Navarro

Jodie Bailey-Ho (19) heeft een wereldwijde, door studenten geleide campagne ‘Teach the Teacher’ opgezet om effectief, informatief en goed geïntegreerd klimaatonderwijs op scholen in te voeren. Het biedt training, middelen en ondersteuning voor jongeren, waardoor ze klimaatonderwijs kunnen geven aan hun eigen leraren.

Jodie Bailey-Ho

Raheen Fatima (15) is een inspirerende activiste en podcaster die meer dan 5000 jonge mensen heeft opgeleid via haar theaterstukken en meer dan 500 online en persoonlijke sessies heeft gehouden over onderwerpen als klimaatverandering. Raheen heeft actie geïnspireerd en 23.000 volgers wereldwijd gemotiveerd om samen met haar een positieve impact te creëren. Raheen zet zich al lang in voor het verbeteren van het milieu om haar heen. Op 13-jarige leeftijd werd ze geïnterviewd door Cartoon Network Climate Champions en CNN over haar gedachten over klimaatverandering en hoe ze haar biologische moestuin gebruikt om het probleem in haar gemeenschap aan te pakken.

Raheen Fatima

Cartoon Network Climate Champions introduceert en legt de belangrijkste onderwerpen met betrekking tot klimaatverandering uit. Het inspireert kinderen om betrokken te raken en deel te nemen aan kleine dagelijkse uitdagingen die samen een echte impact op het milieu kunnen hebben. Kinderen van 6-12 jaar kunnen Climate Champions worden door dagelijkse uitdagingen aan te gaan en samen een wereld van verschil te maken. Met de hulp van geliefde personages uit populaire programma’s zoals The Amazing World of Gumball en Craig of the Creek kunnen kinderen opdrachten uitvoeren en echte, tastbare veranderingen in hun leven creëren, terwijl ze bijdragen aan een gemeenschap die duurzaamheid wereldwijd stimuleert. Sinds de lancering in juni 2021 zijn er wereldwijd meer dan 1,6 miljoen uitdagingen geaccepteerd en dit aantal blijft dagelijks groeien.

Verken honderden verschillende uitdagingen en kijk, speel en doe mee met de inhoud van Cartoon Network Climate Champions om te helpen in de strijd tegen klimaatverandering. Alle materialen op de site worden beoordeeld en gecontroleerd door WWF.

Om voort te bouwen op het succes zal later dit jaar een gloednieuwe Climate Champions-app gelanceerd worden, waar kinderen hun klimaatuitdagingen kunnen plannen en registreren en bijdragen aan de wereldwijde uitdagingstracker.