Cartoon Network viert finale Adventure Time met marathon uitzending

5 Oct 2018

Na acht jaar, tien seizoenen en maar liefst 283 afleveringen beleeft Adventure Time (Tijd voor Avontuur) op 20 oktober zijn grote finale op Cartoon Network! Om het einde van deze spraakmakende serie te vieren zendt Cartoon Network die dag een 24 uur durende marathon uit, met als kers op de taart de special Come Along With Me: de spannende finale van de reeks.

Adventure Time is een wereldwijd fenomeen. Kinderen krijgen niet genoeg van de doldwaze avonturen van Finn, Jake, Princess Bubblegum, Marceline, Lumpy Space Princess en tal van andere vreemde personages.

De vele verwijzingen naar de moderne popcultuur en subtiele toespelingen op volwassen onderwerpen in combinatie met de kleurrijke animaties en aparte humor zorgen ervoor dat de reeks niet alleen bij kids in de smaak valt. Jongeren gaan op zoek naar de talrijke popcultuurverwijzigingen en volwassenen zijn gek op de verborgen lagen in het verhaal. Tal van videogames, underground muziek, televisieseries en films dienden als inspiratie voor de reeks en populaire shows of producten — Nintendo, Dungeons & Dragons, The Legend of Zelda en Star Wars — worden regelmatig op de korrel genomen. Hierdoor is Tijd voor Avontuur een echte culthit geworden is bij jong en oud.

Door de jaren heen is de animatiereeks uitgegroeid tot een wereldwijd geliefde franchise (meer dan 17 miljoen likes op Facebook), met vertakkingen in de videogame-, mode- en speelgoedwereld. De serie won zeven Emmy Awards en sleepte daarnaast nog eens twintig prestigieuze prijzen in de wacht.

Come Along With Me is op 20 oktober om 14:05 uur te zien op Cartoon Network.

Adventure Time op Cartoon Network