Cinekid Festival opent met de wereldpremière van Captain Nova

14 Jun 2021

‘s Werelds grootste kinderfilm- en mediaplatform Cinekid opent de 35e editie van het festival op 13 oktober 2021 met de wereldpremière van de eigentijdse, spannende sci-fi film Captain Nova van regisseur Maurice Trouwborst. Cinekid is vanaf dit jaar een landelijk festival met een gloednieuwe hoofdlocatie in het hart van Amsterdam Noord bij Pathé Amsterdam Noord en festivals in het hele land, van Groningen tot Rotterdam.

Naast premières van (inter)nationale films en series is Cinekid van 13 – 31 oktober ook dé plek om op ontdekking te gaan in het MediaLab. Zo zijn er dagelijks masterclasses, workshops, en zijn er tal van bijzondere activiteiten zoals meet & greets. Dit alles maakt Cinekid een ware belevenis en een geliefd gezinsuitje in de herfstvakantie!

Openingsfilm Captain Nova

Cinekid is sinds de ontwikkeling van het filmproject bij Captain Nova betrokken. De eigentijdse jeugdfilm werd al in 2018 geselecteerd voor Cinekid’s Junior Co-production Markt in 2018. Dit jaar dingt Captain Nova mee naar de prestigieuze Cinekid Leeuwen in twee competities: Beste Kinderfilm Competitie en Beste Nederlandse Kinderfilm Competitie.

Heleen Rouw, algemeen directeur Cinekid: “Wat een feest om met Captain Nova het festival te openen op onze gloednieuwe hoofdlocatie in Amsterdam Noord. De film neemt kinderen van nu serieus en is ook nog eens van hoge kwaliteit, een inspiratie voor makers en publiek! We kijken er enorm naar uit om samen met alle kinderen in Amsterdam maar ook van Groningen tot Maastricht het 35e jaar Cinekid te vieren deze herfst!”

Derk-Jan Warrink van producent Keplerfilm: “We zijn trots en enorm vereerd dat ’s werelds grootste kinderfilmfestival onze Nederlandse jeugdfilm Captain Nova heeft uitgekozen als openingsfilm 2021! Captain Nova is de allereerste spannende en komische sci-fi Nederlandse familiefilm ooit en is bedoeld om een groot publiek te vermaken, op het puntje van de stoel te brengen en bovendien bij de jonge generatie een zaadje planten over de gevolgen van klimaatverandering. En waar kan dat beter dan bij Cinekid?!

Cinekid naar Amsterdam Noord

Cinekid verhuist dit jaar vanuit de oude locatie op het Westergasterrein naar het Amsterdamse Buikslotermeerplein in Pathé Amsterdam Noord. Een dynamische omgeving met grote ambities om uit te groeien tot een culturele ontmoetingsplek. Dankzij de Noord/Zuid lijn bevindt Cinekid zich maar op enkele minuten vanaf Amsterdam Centraal, zodat het festival voor iedereen eenvoudig bereikbaar is.

Stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk: “Dit is heel goed nieuws voor alle kinderen in Noord. De komst van Cinekid Festival op het Buikslotermeerplein is een eerste stap in het waarmaken van onze grote ambities voor dit cultuurplein. Hartelijk welkom aan het leukste kinderfilm- en mediafestival ter wereld”.
Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé: “Wij zijn er trots op dat Cinekid heeft besloten om haar prachtige festival vanuit het nieuwe Pathé Amsterdam Noord te laten plaatsvinden. Voor veel kinderen is een bioscoopbezoek de eerste keer dat zij zo direct in aanraking komen met cultuur. Kinderen zijn een belangrijke doelgroep voor Pathé en wij vertonen jaarlijks een groot en divers aanbod van tientallen kinderfilms. Wij kijken nu alvast uit naar het Cinekid Festival en kunnen niet wachten om kids met hun families te verwelkomen bij Pathé Amsterdam Noord en ze te laten genieten van de leukste kinderfilms op het grote doek.”

Over Captain Nova

De spannende SF-film Captain Nova begint in het jaar 2050. De aarde is er zo slecht aan toe dat ervaren gevechtspiloot Nova (Anniek Pheifer – Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden) de opdracht krijgt terug te reizen in de tijd om een desastreuze milieuramp te voorkomen. Maar waar niemand rekening mee heeft gehouden is een bijwerking van het tijdreizen: Nova (Kika van de Vijver) wordt weer jong en stort neer als twaalfjarige. Niemand neemt haar nog serieus, behalve Nas (Marouane Meftah – Mocro Maffia) die het mysterieuze meisje en haar vliegende robotje ADD uit handen probeert te houden van de geheime dienst. Lukt het Nova en Nas om alsnog de wereld te redden?

Captain Nova is een spannend sciencefiction-avontuur voor het hele gezin, van de makers van De Regels van Floor: Maurice Trouwborst en Lotte Tabbers. Captain Nova is vanaf 1 december in de Nederlandse bioscopen te zien via Gusto Entertainment.