Comedy Queen

10 Oct 2022

In het ontroerende Comedy Queen volgen we de 13-jarige Sasha, die onlangs haar moeder verloor. Sasha besluit, sinds deze treurige gebeurtenis, haar leven drastisch om te gooien waarin ze volgens vier overlevingsregels haar leven wil leiden.

Comedy Queen is de verfilming van de gelijknamige bekroonde jeugdroman van Jenny Jagerfeld over het overwinnen van verdriet door middel van humor.

Op 18, 19 en 20 oktober is Comedy Queen te zien op Cinekid Festival en vanaf 21 december in de bioscoop.

Het verhaal

Comedy Queen vertelt het verhaal van Sasha, een 13-jarige tiener die onlangs haar moeder heeft verloren. Haar moeder kampte met een depressie en besloot zelf haar leven te beëindigen. Haar vader is hierdoor erg somber geworden. Lachen doet hij al lang niet meer. Sascha besluit daarom “het leven” compleet anders aan te pakken dan haar moeder. Ze bedenkt vier overlevingsregels voor zichzelf.

  • Regel 1: knip je lange haar af.
  • Regel 2: lees geen boeken meer.
  • Regel 3: zorg nooit voor iets levends.
  • Regel 4 is het belangrijkst: word de koningin van de lach!

Want als ze haar vader weer aan het lachen kan krijgen, wordt het leven weer wat lichter.In haar nieuwe levensmotto wordt ze gevolgd door haar familie en vrienden, ook al zijn de grappen die ze vertelt niet altijd even grappig …