De gek-op-waterweken in Het Scheepvaartmuseum

8 Jul 2019

Tropische temperaturen of regenlaarzenweer: tijdens de zomervakantie – van 13 juli t/m 25 augustus 2019 – zijn er in en om Het Scheepvaartmuseum de leukste binnen- én buitenactiviteiten voor de hele familie. Het museum met de mooiste buitenlocatie aan het water, zorgt tijdens de gek-op-waterweken voor het nodige vertier op het water en op het droge.

Plastic vissen met Plastic Whale (7+)

Wie is er niet gek op water? Maar dan wel graag schoon water! Tijdens de gek-op-waterweken kunnen kinderen en ouders dagelijks mee plastic vissen met Plastic Whale. Vanaf de museumsteiger stappen deelnemers aan boord om plastic te vissen in het water rondom het museum.

Tropisch warm? Maak het Scheepvaartmuseum ijsvrij

Tropische temperaturen? Maak Het Scheepvaartmuseum ijsvrij! Wanneer de officiële website van het KNMI in het weekoverzicht voorspelt, dat het de volgende dag in de Bilt 30 graden of meer wordt, krijgen alle kinderen die het museum bezoeken die dag een GRATIS N’ice waterijsje.

De actievoorwaarden staan op de website van Het Scheepvaartmuseum.

Gratis gek-op-waterweken kijktocht (6+)

Kinderen krijgen de hele zomervakantie een gratis gek-op-water-weken kijktocht bij hun toegangskaartje. De kijktocht gaat over stoere, vrolijke, trieste, vreemde en verwachtingsvolle verhalen over mensen en water. De kijktocht neemt de kinderen mee naar verschillende familietentoonstellingen en het VOC-schip aan de steiger. Kinderen die de kijktocht na afloop weer inleveren maken ook nog kans op een coole zomerse prijs.

Droogzwemmen: de nieuwe familierondleiding (6+)

In de nieuwe zomerrondleiding zwemmen deelnemers haast letterlijk door het museum, op zoek naar spannende verhalen over water en plezier. De rondleiding eindigt buiten op het VOC-schip, mét een natje, een droogje en prachtig uitzicht.

De rondleidingen zijn iedere woensdag, zaterdag en zondag, van 13 juli t/m 25 augustus.

Kleuterprogramma ‘Vissen is dol fijn!’ (3+)

Voor jonge kinderen is er het programma Vissen is dol-fijn, waarin zij op een verborgen plekje in het museum, een spannend en ontroerend verhaal ontdekken. In dit verhaal vertelt een visser sombertjes over alles wat hij tegenwoordig uit het water haalt. Hoe kunnen de kleuters hem weer vrolijk maken?

Het kleuterprogramma is iedere woensdag, zaterdag en zondag, van 13 juli t/m 25 augustus.

Nieuw: junior audiotour (8+)

Nieuw deze zomer is de gratis junior-audiotour. Het Scheepvaartmuseum selecteerde speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar voorwerpen met bijzondere verhalen en verhalen bij bijzondere voorwerpen. De audiotour neemt de kinderen op humorvolle wijze mee door de tentoonstellingen in het museum.

Verkrijgbaar vanaf 13 juli 2019.

Bezoek het VOC-schip Amsterdam

De mooiste museumlocatie van Amsterdam is natuurlijk het imposante VOC-schip, een replica van het VOC-schip Amsterdam, dat in 1749 op zijn eerste reis verging. Bezoekers kunnen lading hijsen, door het ruim kruipen, een kanon afschieten en uitrusten in de hangmatten. Ook is er de gratis Virtual Reality tijdreis Dare to Discover, die bezoekers mee terug neemt in de tijd, op een vlucht door de Amsterdamse haven.

Picknicken op de steiger

Een heerlijke picknick aan het water mét prachtig uitzicht: het kan deze zomer bij Het Scheepvaartmuseum. Op de museumsteiger zijn overal fijne plekjes in de zon én schaduw. Museumbezoekers kunnen genieten van een lekker waterijsje uit de museumwinkel, of zelf iets meebrengen om te eten.

Meer info

Voor meer informatie en aanvangstijden, check:

Gek op Water weken – Scheepvaartmuseum