De grote Mees Kees Show

25 Nov 2011

De muziektheatervoorstelling De grote Mees Kees Show met vertelster Mirjam Oldenhave en het orkest Holland Symfonia o.l.v. Henrik Schaefer staat zondag 15 januari 2012, 14.00 uur in de Philharmonie Haarlem en zondag 29 januari 2012, 16.00 uur in Theater De Vest, Alkmaar. Kaarten zijn nu te koop bij de theaters en via de site van Holland Symfonia.

In januari 2012 maakt Holland Symfonia samen met kinderboekenschrijfster Mirjam Oldenhave, bekend bij jong en oud door haar populaire boekenserie over Mees Kees, een tournee met de muziektheatervoorstelling De grote Mees Kees Show. Het orkest en de vertelster geven twaalf schoolvoorstellingen voor in totaal ruim 4.500 kinderen in diverse steden in Noord-Holland.

Lastige leerlingen

Op zondag 15 en zondag 29 januari 2012 is De grote Mees Kees Show als familievoorstelling te zien in respectievelijk Haarlem en Alkmaar. Het wordt een spectaculaire show waarin Mirjam Oldenhave en Holland Symfonia het publiek meeslepen in de avonturen van de jonge, onervaren stagiair Mees Kees en zijn rumoerige klas 6b. Het 65 man sterke orkest speelt romantische en spannende muziek van componisten zoals Tsjaikovski, Prokofjev, Brahms en Berg. De orkestleden musiceren niet alleen, maar zijn ook te zien en te horen als de lastige leerlingen uit de klas.

Bijzondere gasten

Tekenaar Rick de Haas, de illustrator van de Mees Kees-boeken, ontwerpt het decor en maakt tijdens de voorstelling tekeningen die op een groot scherm te zien zijn. Natuurlijk is er veel interactie met de zaal: alle bezoekers zingen mee met de liedjes die ter plekke worden ingestudeerd. Verder heeft Mirjam Oldenhave twee bijzondere gasten uitgenodigd: de Nederlandse kampioen beatboxen Cheryl en de free runner Ishan Qureshi.

Meer info

Meer informatie over De Grote Mees Kees Show op de website van Holland Symfonia.