Details Pokemon Brilliant Diamond, Shining Pearl en Legends

19 Aug 2021

Er zijn nieuwe details bekendgemaakt over Pokémon Brilliant Diamond, Pokémon Shining Pearl en Pokémon Legends: Arceus. Deze nieuwe videospellen komen exclusief beschikbaar voor Nintendo Switch. Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl worden gelanceerd op 19 november 2021, en Pokémon Legends: Arceus verschijnt op 28 januari 2022.

Er is tevens nieuwe informatie verstrekt over Pokémon UNITE, het eerste strategische Pokémon-spel voor teamgevechten, en is er meer bekend geworden over speciale in-game events in Pokémon Masters EX en Pokémon GO. Daarnaast is nog onthuld dat Pokémon Café Mix vernieuwd wordt tot Pokémon Café ReMix, dat nieuwe spelelementen, meer Pokémon en nieuwe aanpassingsmogelijkheden bevat.

Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl

In Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl kunnen fans het oorspronkelijke verhaal en de originele spelfuncties van Pokémon Diamond en Pokémon Pearl in een nieuw jasje beleven. Ze vormen een getrouwe reproductie en kleurrijke vernieuwing van de in 2006 uitgebrachte originele spellen en zijn bedoeld voor Nintendo Switch.

Nieuwe details

In Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl gaan Trainers terug naar de regio Sinnoh, waar ze professor Rowan ontmoeten, tegen Team Galactic vechten en de Grand Underground verkennen. De populaire Pokémon Super Contests keren terug als Super Contest Shows, en spelers kunnen zich in de Union Room onderhouden met Trainers uit de hele wereld. Daarnaast kunnen Trainers hun spelervaring personaliseren met Capsule Decoration. Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl zullen in 2022 compatibel zijn met Pokémon HOME.

Op vrijdag 5 november 2021 wordt er een speciale Nintendo Switch Lite-versie van Dialga en Palkia uitgebracht ter gelegenheid van de lancering van deze spellen. De achterkant bevat een zilverkleurige Dialga en een goudkleurige Palkia.

Ga voor meer informatie over Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl naar https://diamondpearl.pokemon.com/nl-nl/ .

Pokémon Legends: Arceus

Pokémon Legends: Arceus neemt Trainers mee op avontuur door de regio Sinnoh uit lang vervlogen tijden, voordat het zelfs nog maar de naam Sinnoh had. Heel lang geleden heette het de regio Hisui, toen mensen en Pokémon zelden in goede harmonie samenleefden.

Nieuwe speldetails en Pokémon

Als lid van het Galaxy-expeditieteam bezoeken spelers Jubilife Village, een bruisende nederzetting die als basis voor de missies dient. Wanneer Trainers een opdracht of een verzoek krijgen, gaan ze vanuit de nederzetting op pad om een van de verschillende gebieden van de regio Hisui te verkennen. Na afloop van hun onderzoekswerkzaamheden keren Trainers terug naar Jubilife Village om zich voor te bereiden op de volgende opdracht. Telkens wanneer Trainers vanuit Jubilife Village op expeditie gaan, is hun eerste stopplaats een van de basiskampen die als buitenpost dienen voor hun werk. Deze basiskampen zijn meer dan alleen het startpunt. Trainers kunnen hier tijdens een expeditie stoppen voor een rustpauze, er hun team van Pokémon laten herstellen of een werkbank van het basiskamp gebruiken om items te maken. De kans bestaat dat een Trainer zijn onderzoek niet voort kan zetten als hij te veel schade oploopt, of dat nu veroorzaakt wordt door wilde Pokémon of omdat hij vanaf hoge plaatsen valt. Als het gevaarlijk wordt, kunnen ze tijdens hun onderzoekswerk ten volle gebruikmaken van hun basiskamp.

Wanneer Trainers hun Pokédex steeds verder vullen en hoger in de rangorde van het Galaxy-team komen, ontmoeten ze boeiende personages en unieke Pokémon die in de regio Hisui wonen.

Wyrdeer

Category:Big Horn Pokémon
Height:1,8 m
Weight:95,1 kg
Type:Normal/Psychic

In de regio Hisui kan Stantler evolueren tot Wyrdeer. Met de zwarte bollen aan de onderkant van zijn gewei kan deze Pokémon psychische energie opwekken en afgeven die krachtig genoeg is om ruimte te vervormen.

Basculegion

Category:Big Fish Pokémon
Height:3 m
Weight:110 kg
Type:Water/Ghost

Basculin in de regio Hisui evolueren tot Basculegion wanneer ze bezeten zijn van de zielen van andere Basculin uit hun school die de barre tocht stroomopwaarts niet aankonden. Hun voortstuwingsvermogen wordt versterkt door de zielen waarvan ze bezeten zijn, zodat ze maar kunnen blijven zwemmen.

Hisuian Braviary

Category:Battle Cry Pokémon
Height:1,7 m
Weight:43,4 kg
Type:Psychic/Flying

Wanneer Rufflet in de regio Hisui evolueren, worden ze Hisuian Braviary. Hisuian Braviary kunnen hun angstaanjagende gekrijs doordrenken met psychische kracht en zo krachtige schokgolven opwekken. Met hun psychische kracht kunnen ze ook hun zesde zintuig scherper maken, waardoor ze in een trance raken die hun fysieke vermogens versterkt.

Hisuian Growlithe

Category:Scout Pokémon
Height:0,8 m
Weight:22,7 kg
Type:Fire/Rock

Dit is Growlithe zoals hij in de regio Hisui voorkomt. Hisuian Growlithe heeft een langere en dikkere vacht dan de eerder ontdekte vorm van Growlithe. Ze zijn zeer waakzaam en waken naar verluidt in paren over hun territorium.

Pokémon Legends: Arceus kan vanaf woensdag 18 augustus 2021 in de Nintendo eShop (vooruit)besteld worden. Als vroegkoopbonus kunnen Trainers een in-game outfit op basis van Hisuian Growlithe verkrijgen.

Ga voor meer informatie over Pokémon Legends: Arceus naar https://legends.pokemon.com/nl-nl/ .

Lancering van mobiele versie van Pokémon UNITE

Pokémon UNITE kan vanaf 22 september 2021 gedownload worden op mobiele apparaten. In dit spel, dat vorige maand uitgebracht is voor Nintendo Switch, nemen spelers het tegen elkaar op in teamgevechten van 5 tegen 5. Hierbij proberen ze samen met hun teamgenoten wilde Pokémon te verslaan en hun level te verhogen, zodat ze hun eigen Pokémon kunnen evolueren en het andere team een nederlaag kunnen bezorgen. In afwachting van de lancering van de mobiele versie is de voorinschrijving in de App Store en via Google Play van start gegaan. Bij een totaalaantal voorinschrijvingen van 2.500.000 ontvangen spelers de Unite-licentie van Pikachu. En bij een totaalaantal van 5.000.000 voorinschrijvingen krijgen spelers een speciale Pikachu met Holowear in festivalstijl. Als en wanneer deze aantallen bereikt worden, kunnen Trainers de Unite-licentie en Holowear van Pikachu aanvragen door op de mobiele versie van Pokémon UNITE in te loggen en het inlogevent uiterlijk 31 oktober 2021 om 15:59 uur CET te voltooien.

Daarnaast kunnen spelers van Pokémon UNITE nu al op de Nintendo Switch-versie van het spel inloggen om de Unite-licentie van Zeraora als speciaal cadeau te krijgen. Als spelers een en hetzelfde inlogaccount aan zowel de Nintendo Switch-versie als de mobiele versie koppelen, kunnen ze Zeraora na de lancering ook in de mobiele versie gebruiken. Bovendien kunnen Trainers binnenkort het gevecht aangaan als Mamoswine en Sylveon, wanneer deze als nieuwe Pokémon verschijnen waarmee ze kunnen spelen.

Ga voor meer informatie over Pokémon UNITE naar https://unite.pokemon.com/nl-nl/ .

Pokémon GO

Pokémon uit de regio Galar maken van 20 tot 31 augustus 2021 hun opwachting in Pokémon GO. Wooloo, Skwovet en Falinks kunnen in het wild aangetroffen worden, terwijl Galarian Legendary Pokémon Zacian voor het eerst optreedt in vijfsterrenaanvallen van 20 tot 25 augustus, gevolgd door Zamazenta van 26 tot 31 augustus.

Ga voor meer informatie over Pokémon GO naar https://pokemongolive.com/en/ .

Pokémon Masters EX

Ter gelegenheid van het tweejarig jubileum van Pokémon Masters EX verschijnen het nieuwe legendarische event ‘Howling Shield of Eternity’ en het vermogen tot Dynamax-en in het spel. Vanaf nu tot 16 september 2021 om 07:59 uur CEST kunnen spelers Gloria, Hop en Leon helpen bij hun ondersteuning van de Legendary Pokémon Eternatus, die op het eiland is aanbeland met een mysterieuze meteoor. Bij het spelen van het event worden spelers beloond met het syncpaar Hop en Zamazenta, edelstenen en andere nuttige items. Tijdens het event maken tevens Sygna Suit Leon en Eternatus hun opwachting in de syncpaarscout, zodat Trainers hen toe kunnen voegen aan hun team.

Daarnaast kunnen Trainers ter gelegenheid van het tweejarig jubileum binnenkort uitkijken naar de terugkeer van N en andere sync paren. N draagt een opvallende nieuwe outfit en kan gekoppeld worden aan een Pokémon die onmiddellijk letsel toe kan brengen aan alle tegenstanders.

Ga voor meer informatie over Pokémon Master EX naar https://pokemonmasters-game.com/en-US .