Spectaculaire gootbeeldfilm Dino’s van de Zuidpool vanaf 14 oktober in Omniversum

21 Sep 2021

Vanaf 14 oktober minimaal een halfjaar te zien in het Haagse filmtheater Omniversum: Dino’s van de Zuidpool, een spectaculaire grootbeeldfilm over de bewoners 250 miljoen jaar geleden van het toen nog groene continent. Op het 840 m² grote koepelscherm van Omniversum een onvergetelijke ervaring voor jong en oud.

Bossen en moerassen

Zo’n 250 miljoen jaar geleden zag Antarctica er heel anders uit dan vandaag. De Zuidpool was destijds bedekt met bossen en moerassen; in de winter was het er maar liefst zes maanden donker. Het continent, dat toen nog Gondwana heette, was de thuisbasis van dinosaurussen en kolossale amfibieën. Zo leefden er de twaalf meter lange Titanosaurus en de Cryolophosaurus, die vanwege zijn kuif de bijnaam Elvisaurus heeft. De Pterosaurus kon vliegen, de Prolacerta was een megahagedis en de ‘rode krokodil’ Erythrosuchus kon wel vijf meter lang worden.

Bevroren woestijn

Hoe kan het dat deze groene, prehistorische wereld een bevroren woestijn en de koudste en winderigste plek op aarde werd? Wat ligt er verborgen onder de gletsjers van de Zuidpool? Drie wetenschappers gaan in de grootbeeldfilm Dino’s van de Zuidpool op onderzoek naar de ingrijpende veranderingen van dit ijscontinent. Misschien ontdekken zij overeenkomsten met de huidige opwarming van de aarde.

Meer info