Doneer je kerstcadeau

23 Nov 2020

In Nederland leven maar liefst 419.000 kinderen onder de armoedegrens.

Kinderen die vaak met de feestdagen of hun verjaardag geen cadeau kunnen krijgen omdat ouders dit simpelweg niet kunnen betalen.

De stichting Doneer je kerstcadeau komt in actie voor deze kids en start een inzamelingsactie.

Jij deelt jouw kerstcadeau in de vorm van een donatie met een kind die er geen heeft. Jij dit jaar een cadeau minder en daarmee een kind ergens in Nederland super blij maken. Met deze boodschap en beweging hopen wij ons doel eind december te bereiken.

Doneren kan al vanaf €2,-. Van het ingezamelde geld zullen er cadeaubonnen gekocht worden van Intertoys. Via de voedselbanken Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven worden deze verdeeld. Zij staan in direct contact met de gezinnen die leven onder de armoedegrens. De ouders kunnen vervolgens zelf of samen met de kinderen een leuk cadeau uitzoeken. Hiermee maken we zowel de kinderen als de ouders heel erg blij. Want het is niet alleen een gemis voor het kind om niets te kunnen krijgen. Het is zeker ook een gemis voor de ouder niets te kunnen geven met de kerst.

Kinderen in Nederland die leven in armoede zijn volledig afhankelijk van steun vanuit Nederland. Er zijn geen internationale fondsen die geld inzamelen voor kinderen in het welvarende Nederland. Daarom willen wij ons inzetten om het leed van armoede voor onze kinderen iets zachter te maken en tegelijk nationaal aandacht te schenken aan dit grote probleem in Nederland.

Ga naar de ‘Doneer je kerstcadeau’ website