Draken gerangschikt naar hun leefomgeving

1 Sep 2007

Draken kunnen vliegen en hebben daarom een groot verspreidingsgebied. Als de leefomgeving geschikt is, is de kans groot dat er draken voorkomen of in vroegere tijden geleefd hebben. De soort draak die je ergens tegenkomt is sterk afhankelijk van de omgeving.

Bossen

bosdraakDraco troglodytes (bosdraak) – In bosrijke omgevingen woont de bosdraak. De bosdraak heeft vier poten en rudimentaire vleugels. Vliegen kan hij trouwens niet.
buideldraakDraco marsupialis (buideldraak) – De Buideldraak beschikt over vier poten, kleine vleugels en een opvallende, felgekleurde buidel. Echt vliegen doet de Buideldraak niet, maar met zijn vleugels verlengt hij zijn grote sprongen.

Prairie en steppe

slangendraakSlangendraak (Draco serpentalis) – In Amerikaanse prariegebieden en trouwens ook de Russische steppe komt de Slangendraak voor. De slangendraak heeft slechts twee poten en geen vleugels, maar is toch erg snel.
amerikaanse amfitheerAmerikaanse Amfitheer (Draco Americanus Tex) – Draco Americanus Tex is een draak zonder poten en met enorme, motachtige vleugels.

Woestijngebieden

wyvernWyvern Wyvern (Draco Africanus) – In de Afrikaanse woestijngebieden leeft de Wyvern. De Wyvern is de grootste van alle typen draken. Hij heeft twee poten en grote vleugels. Wetenschappers zijn van mening dat de Wyvern zijn grote vleugels gebruikt om te kunnen koelen).

Berggebied

europese draakEuropese draak (Draco Occto Magnus) – De Europese bergdraak heeft vier poten, grote vleugels en is donker van kleur.
tibetaanse draakTibetaanse draak (Draco Montanus) – De Tibetaanse draak die hoog in de Himalaya leeft heeft vier poten maar geen vleugels. En dat is eigenlijk gek voor een draak die op het dak van de wereld woont.
aziatische longAziatische Long Aziatische Long (Draco Orientalis) – De Aziatische Long is vleugelloos, heeft manen als een leeuw en vier poten.

Poolstreken

vorstdraakVorstdraak (Draco Occidentalis Maritumus) – De vorstdraak heeft vier poten, grote vleugels en is licht of wit van kleur.

Oerwouden

mexicaanse amfitheer(Draco Americanus Mex) Mexicaanse Amfitheer (Draco Americanus Mex) – In de oerwouden van Midden en Zuid-Amerika komt de Mexicaanse Amfitheer voor. Dit type draak heeft geen poten en zijn vleugels zijn bedekt met veren.