Drakologie deel 5: een draak temmen en berijden

21 Sep 2008

Een draak kun je temmen. Daar bestaan toverspreuken en -dranken voor. Let er wel op dat je een wilde draak voor je neus hebt, zodra de spreuk of toverdrank is uitgewerkt. Dat is natuurlijk een groot nadeel en riskant bovendien.

Het is daarom verstandiger om een goede band met een draak op te bouwen. Leer ze kennen en win hun zelfvertrouwen. Zoals je weet zijn draken dol op een goudschatten, dus met dure cadeau’s kun je een draak wellicht paaien. Ook zijn draken gek op raadsels. Als je een draak weet te verslaan in een raadselwedstrijd dwing je veel respect af. Maar let op, de meeste oude raadsels zijn bij draken algemeen bekend. Dus de kans bestaat dat de draak het raadsel al eens gehoord heeft.

Een vliegende draak in de lucht berijden is over het algemeen af te raden. Behalve dan als de draak er zelf toestemming voor heeft gegeven. En ook dan is er veel moed voor nodig. Een vliegende draak op volle snelheid kan gemakkelijk een looping doen en ook duikvluchten zijn mogelijk. Hou er wel rekening mee dat draken van nature graag heel hoog vliegen, waar de lucht voor mensen te ijl is.

Jules Wiersma ~ op 1 July 2017 om 17:09

Bedankt voor de informatie over jonge draken, hoe tem je draken en tover middelen

Alex ~ op 19 March 2014 om 15:26

ik heb thuis een draak, maar die kun je niet berijden. Het is een kleine Tiran, die is maar 50 cm groot.

MysticGirl ~ op 19 May 2012 om 8:37

Hoi zwerfkind. Met het gif dat de draak jouw heeft gebeten kunnen er 1 van deze dingen gebeuren: 1. over een paar jaar word jij een draak 2. later komt de draak naar je toe en moet je hem met iets helpen. 3. of je bent imum voor het gif en het doet je niks. van mysticgirl

Zwerfkind ~ op 9 February 2011 om 20:10

Hoi, Interessant verhaal over de draken... Ik vertaal het zo, volgens mij zitten er heel veel draken in Nederland. Ik ben wel 'ns meegenomen door een draak, volgens mij. Haar gif zit nog in m'n lichaam. Weet iemand hoe ik hier vrij van kan komen ? Of moet ik er mee leren leven ? Zwerfkind...