Duck Duck

1 Jun 2019

In de animatiefilm Duck Duck maken we kennis met Ben, een uitbundige gans die liever zijn uitsloverige kunstjes in de lucht vertoont dan dat hij zich druk maakt om anderen en de jaarlijkse vogelmigratie. Maar dan worden de kleine eendjes Mo en Vie per ongeluk door Ben gescheiden van hun vlucht. Machteloos vragen de eendjes Ben om hulp, maar die zit niet op zulke kleine lastpakken te wachten. Ben moet echter zijn plannen bijstellen als hij per ongeluk zijn vleugel verwondt, en zelf ook niet meer meekan met de vlucht. Er zit niets anders op dan samen op pad te gaan.


Tijdens hun tocht staan Ben en de eendjes voor de ene na de andere obstakel en ontmoeten ze ook een hoop nieuwe vrienden. Wanneer de sluwe kat Banzou in de gaten krijgt dat de gewonde gans en kleine eendjes compleet weerloos zijn, opent hij de jacht op die lekkere hapjes. Tijdens hun reis komen Ben, Mo en Vie erachter dat ze elkaar meer nodig hebben dan gedacht en zien ze in hoe belangrijk familie is!

Duck Duck is vanaf 3 juli 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen.

  • Releasedatum: 3 juli 2019
  • Kijkwijzer: 6 jaar
Duck Duck filmposter

Kleurplaat

Hier is een leuke kleurplaat van de film om te downloaden en in te kleuren. En je kan er nog leuke prijzen mee winnen ook, als je de kleurplaat instuurt.

Stemmencast

De stem van Ben de gans wordt vertolkt door Daan van Rijssel, Johnny Kraaijkamp Jr. speelt de gemene kat Banzou en Kim-Lian van der Meij spreekt de stem in van de charmante gans Lily. Niemand minder dan Liza Sips en Patrick Martens nemen de stemmen van Vie en Mo, de jonge eendjes, voor hun rekening. Lenny de schildpad wordt vertolkt door Hero Muller. En Niels Vogel — door zijn YouTube-kanaal beter bekend als ‘De Vogeljongen’ — speelt de rol van Gilles.

Over de makers

De film wordt gedistribueerd door Just Film Distribution — bekend van familiefilms als Buurman en Buurman, Brandweerman Sam, De Film van Dylan Haegens, Casper en Emma, Rikkie de ooievaar en Brugklas: de tijd van m’n leven.