Papieren gurpie knutselen

12 Aug 2005

Een Gurpie? Nou ja …. uhhhh … als het beestje maar een naam heeft. Een Gurpie is een soort van grobbebol.Een poppetje van papier.

Wat heb je nodig?

  • een schaar
  • lijm
  • (verschillende soorten) gekleurd papier
  • een rond ding (een beker bijvoorbeeld) om cirkels mee af te tekenen
Knutsel een Gurpie

Hoe maak je het?

Eerst knip je acht rondjes uit gekleurd papier. Een rondje van een handige grootte teken je je bijvoorbeeld af met een limonadebeker.

Teken met een potlood een driehoek op elk rondje, en vouw maar langs de lijnen een vouw. Plak daarna de acht delen aan elkaar met hobbylijm. Je krijgt dan een bol. Dat is het lijf van de Gurpie.

Je Gurpie heeft armen en benen nodig. Deze maak je door van gekleurd papier muizentrappetjes te vouwen. De muizentrappetjes plak je op de bol.

Teken voor je Gurpie ogen, een neus en een mond, knip deze uit en plak ze op.

Tenslotte knip je uit gekleurd papier een aantal stroken. Maak ze lekker krullerig door er met een schaar langs te gaan en plak ze op de bol: het haar van de Gurpie.

ambie ~ op 20 July 2012 om 10:29

het is grappig en mooi maar er zou volgens mij nog een filmpje bij mogen om het makkelijker te maken! Maar wel een goed idee! :-)

emily ~ op 29 December 2011 om 14:50

ik vind dat super grappig uitzien jullie mogen er meer maken.

wieske ~ op 3 November 2010 om 14:08

Het lijkt me een leuk ideel. Ik ben oppasmoeder van 3 kinderen en probeer iedere keer iets leuks met ze te doen. Het is weer tijd om binnen te spelen, dus een leuke tip voor mij.

ik ~ op 20 March 2010 om 10:20

Heel leuk om te doen, allemaal proberen. Ik heb het in de klas gedaan en het wal heel leuk!!

my ~ op 16 February 2010 om 14:02

ik vind het er best grappig uit zien en het lijkt best veel werk ik ga het zelf ook eens probeeren. het lijkt me wel leuk!