Een Halloweenpompoen maken. De versie van 2014

17 Sep 2014

Elk jaar (zoals in 2013, 20122011 en 2010) snijden we pompoenen uit. Een tijdje geleden berichtte ik al over mijn pompoen inspiratie van dit jaar.

Nou, ik heb ‘m vandaag gemaakt hoor: de gemene Halloweenpompoen die zijn kleine, zielige broertje tussen zijn kaken heeft. Hier in het dorp is er een kweker waar je in september pompoenen kan kopen in alle maten en soorten. Daar kocht ik voor 6 euro een grote pompoen. Plus een kleine kabebas voor 50 eurocent. En toen kon ik aan de slag.

Eigenlijk was het niet zo heel moeilijk. Heel veel tijd had ik niet. Bij elkaar ben ik er zo’n anderhalf uur mee bezig geweest. Als ik meer tijd had gehad zou ik die besteed hebben aan de afwerking en zou ik alles wat scherper en netter hebben afgesneden. Maar ik ben nog steeds erg tevreden over het resultaat.

Het eindresultaat zie je hierboven, en hieronder zie je een paar foto’s van het uitsnijden van de kleine kalebas en de grote pompoen.

Dit wordt het kleine broertje van de grote, gemene Halloweenpompoen. Geen pompoen trouwens maar een kalebas.
Dit wordt het kleine broertje van de grote, gemene Halloweenpompoen. Geen pompoen trouwens, maar een kalebas.
Het kleintje is klaar.
Het kleintje is klaar.
De ogen en de bek van het gemene Halloweenmonster aftekenen op de pompoen.
De ogen en de bek van het gemene Halloweenmonster aftekenen op de pompoen.
Eerst even proberen of 't kleintje in de bek van de grote broer past. Zo niet, dan de boel nog een beetje verder uitsnijden.
Eerst even proberen of ‘t kleintje in de bek van de grote broer past. Zo niet, dan de boel nog een beetje verder uitsnijden.
De gemene mond met de grote tanden is ruwweg uitgesneden.
De gemene mond met de grote tanden is ruwweg uitgesneden.
En daarna volgen de ogen van de gemene pompoen. Straks nog wat diepte aanbrengen door een laagje aan de voorkant weg te snijden.
En daarna volgen de ogen van de gemene pompoen. Straks nog wat diepte aanbrengen door een laagje aan de voorkant weg te snijden.
Bijna klaar. Alleen nog de details van de tanden van de grote Halloweenpompoen erin snijden.
Bijna klaar. Alleen nog de details van de tanden van de grote Halloweenpompoen erin snijden.
Hellup! Red me!
Hellup! Red me!
POEHISGOED ~ op 12 November 2016 om 10:28

W0W

minnash ~ op 29 October 2015 om 7:15

@Rob, als je een foto van jouw pompoen op de e-mail zet ([email protected]), dan zorg ik dat-ie op de website komt.

Rob ~ op 28 October 2015 om 19:19

Hallo, allereerst bedankt voor het voorbeeld, ik vond hem zo mooi dat ik hem dit jaar heb nagemaakt. Ik ga je andere pompoenen ook eens bekijken en wie weet haal ik daar ook nog eens inspiratie uit. Kan geen foto plaatsen, anders had ik je mijn resultaat nog laten zien. Groeten en happy Halloween! Rob

Stella Antoine ~ op 31 October 2014 om 14:06

Happy Halloween. Wat een prachtige pompoen, ik snijdt ook al enige jaren een pompoen uit en zet er dan een fietslampje in.

sanna van der heidr ~ op 25 October 2014 om 19:35

Ik heb hem ook gemaakt zo gaaf. Bedankt voor het voorbeeld

Tanja ~ op 4 October 2014 om 21:06

Wat is DIE ongelooflijk gaaf!