Een kleurige weekkalender

5 mrt 2005

Heb je nog een beetje moeite om de dagen van de week uit elkaar te houden? En wanneer moet je ook alweer naar zwemles? Door, samen met een volwassene, een kleurige weekkalender te knutselen wordt het een stuk makkelijker om te onthouden wat voor dag het is. Ook leuk om voor je jongere broertje of zusje te maken.

Wat heb je nodig?

  • stevig papier in verschillende kleuren
  • zeven leuke plaatjes
  • een wasknijper
  • lijm
  • kleurstiften
  • een schaar
  • pijpenragers
  • een perforator

weekkalender

Hoe maak je het?

Zoek eerst een aantal leuke plaatjes uit (bijvoorbeeld van stripfiguurtjes) en knip ze netjes uit. Je hebt er zeven nodig, voor elke dag van de week ééntje. Knip rechthoeken van ongeveer 15 bij 5 centimeter uit het gekleurde papier. Ook nu geldt weer dat je er voor elke dag van de week ééntje nodig hebt. Zijn de rechthoeken geknipt? Schrijf dan met grote letters op elke rechthoek een dag van de week. En versier daarna elke rechthoek door er één van de plaatjes op te plakken.

Met een perforator maak je aan de zijkanten van de rechthoeken een gaatje. Leg de rechthoeken onder elkaar neer (met de dagen op de goede volgorde) en maak ze aan elkaar vast door een stuk pijpenrager door de gaatjes te halen.

De wasknijper kun je wat fleuriger maken door hem met stiften wat te kleuren. Hierna is de weekkalender klaar. Hang hem op een duidelijk zichtbare plaats en gebruik de wasknijper om de juiste dag aan te geven.

Tip:

Je kunt de weekkalender nog wat uitbreiden door wasknijpers met daarop plaatjes van activiteiten te maken (bijvoorbeeld voor zwemles, school of een verjaardag die eraan zit te komen) en deze op de weekkalender te zetten.

weekkalender zwemles

Knip uit een stukje stevig papier een rondje van ongeveer 4 centimeter doorsnede en plak dit op de wasknijper. Zoek in een tijdschrift een plaatje of foto dat past bij de activiteit (bijvoorbeeld een zwempak voor de wekelijkse zwemles of een taart voor een verjaardag), knip het plaatje uit en plak het op het rondje. Zo weet je niet alleen wat voor dag het is, maar kun je ook beter onthouden wanneer je ook alweer naar zwemles moet.

Patricia ~ op 29 november 2012 om 12:33

Precies wat ik zocht. Leuk! En kinderen houden nu eenmaal van simpel...

charmi ~ op 18 juni 2010 om 14:39

leuk hoor maar wel simpel