Een nieuwe serie Taarten van Abel

12 Dec 2012

Het tiende seizoen van de geliefde kindertalkshow Taarten van Abel – winnaar van de Gouden Stuiver en de Ere Zilveren Nipkowschijf – begint zondag 6 januari 2013, 19.00 uur bij VPRO’s Zapp op Nederland 3.

Bakker Abel (Siemon de Jong) reist dit seizoen niet alleen door Nederland, maar ook door Suriname om bij kinderen thuis een taart te bakken voor een bijzonder persoon.

Aflevering 1: Jahroy
Jahroy woont sinds zijn vierde in een pleeggezin met acht kinderen, twee honden, twee cavia’s, vissen en salamanders. Hij is heel gelukkig bij zijn pleegouders Evert en Caroline, die hij gewoon papa en mama noemt. Zijn eigen moeder kon niet voor hem zorgen, omdat ze “een rommeltje in haar hoofd” heeft. Onlangs is zijn beste vriend Markwin ook in het gezinshuis komen wonen. Samen bakken ze een koekjestaart van het pleeggezin voor Caroline. Omdat zij een echte moeder is, zelfs als je niet haar eigen kind bent.

Aflevering 2: Isabella
Isabella reisde tot vorig jaar mee met het circus waar haar ouders werkten. Toen werden ze ontslagen en moesten ze het circus verlaten. Isabel mist het circusleven enorm. Vooral haar vriendin Latoya met wie ze altijd veel optrok. Samen reizen, slapen in de woonwagen, assisteren in de piste en de dieren verzorgen. Als Latoya na haar optreden in de piste van het circus staat, verrast Isabel haar met een bezoek en een speciale circustaart.

Meer info op Taarten van Abel