Stenen beest

12 mrt 2005

Met een beetje verf en wat stukjes vilt kun je van een steen een grappig beestje maken. Als voorbeeld hebben we een leeuw, beer, lieveheersbeestje en een rups.

Wat heb je nodig?

  • stenen
  • plakkaatverf
  • een penseel
  • blanke lak
  • stukjes vilt
  • een schaar
  • touw
  • lijm

Hoe maak je het?

Zoek eerst een aantal stenen. Bekijk de stenen die je gevonden hebt goed en bedenk welke vorm het beste past bij het beest dat je wilt maken. Beschilder een kant van de steen in de kleur van het dier. Laat de geverfde steen eerst drogen en beschilder daarna ook de andere kant. Draai de steen om en schilder het gezicht van het beest erop.

Beschilder het gezicht van je beest tenslotte met blanke lak om de kleuren te beschermen. Gebruik de stukjes vilt om de oren van je beest uit te knippen en lijm deze aan de achterkant vast.

Een paar voorbeeldjes van stenen beestjes vind je hieronder:

Leeuw
Schilder de steen voor de kop van de leeuw geel en verf er daarna het gezicht op. De manen van de leeuw kun je maken van de rafels van touw die je rondom het gezicht lijmt.
Beer
Schilder de steen donderbruin en verf er met lichtbruin een snoet op. De ogen en mond van de beer schilder je met zwart. En de oren (die je knipt uit stukjes bruin vilt) plak je er als laatste aan.
Lieveheersbeestje
Schilder de hele steen rood. Maak hierna de voorkant zwart. Net als de streep en de stippen op de rug van het lieveheersbeestje. Met wit maak je tenslotte de oogjes van het lieveheersbeestje.
Rups
De rups maak je met behulp van een stel kleine stenen die allemaal ongeveer even groot zijn. Verf alle stenen groen. Om je rups er extra kleurrijk uit te laten zien, kun je met een andere kleur stippen op de stenen zetten. Op de voorste steen (het hoofd van de rups) maak je met verf de ogen en mond van de rups.
Loesje ~ op 25 maart 2013 om 11:57

Echt heel leuk! Misschien dat je naast dieren ook andere voorbeelden kan plaatsen? Echt superleuke dingen, ook met de verschillende materialen zoals touw en vilt!!

sophie ~ op 30 mei 2010 om 13:05

Super want de knutselwerkjes zijn superleuk ! Super want de knutselwerkjes zijn superleuk ! Super want de knutselwerkjes zijn superleuk ! Super want de knutselwerkjes zijn superleuk !