Ernest en Celestine: een hartverwarmende kinderfilm over een onwaarschijnlijke vriendschap

29 Nov 2012

Een klein muisje en een grote beer. Je zou niet verwachten dat die twee dieren goede vrienden kunnen worden. Ernest en Celestine bewijzen het tegendeel. Als de dikke, hongerige beer Ernest in vuilnisbakken zoekt naar iets te eten, vindt hij het kleine muisje Celestine. Een smakelijk hapje, maar Celestine smeekt hem haar niet op te eten: “Als je me niet opeet, geef ik je wat je het liefste wil in de hele wereld!”

Vanaf dat moment haalt Celestine, terwijl ze haar eigen leven probeert te redden, dat van Ernest helemaal ondersteboven. Het is het begin van een bijzondere vriendschap die in de muizenwereld (de onderwereld) en de wereld van de beren (de bovenwereld) stof doet opwaaien, maar Ernest en Celestine overwinnen alle vooroordelen.

De hartverwarmende film Ernest & Celestine is gebaseerd op de avonturen van ‘Brammert en Tissie’. Vanaf woensdag 12 december is de film, die zowel de Juryprijs als de Publieksprijs voor Beste Internationale Kinderfilm won op Cinekid, het grootste kinderfilmfestival ter wereld, te zien in de bioscoop.

Een kleurplaat van Ernest en Celestine download je hier.