Filmpret met Cinekid in Het Scheepvaartmuseum

21 Dec 2023

Deze kerstvakantie (22 december t/m 7 januari) staat er bij Het Scheepvaartmuseum weer een bijzonder programma op de agenda voor families en kinderen. Samen met Cinekid verzorgt het museum allerlei filmactiviteiten, zoals een pop-up bioscoop, een green-screen-fotohoek en een animatieworkshop. De tentoonstellingen Duiker Doris, Het verhaal van de walvis en het VOC-schip Amsterdam maken het programma compleet. Alle activiteiten zijn gratis voor iedereen met een geldig museumentreebewijs.

kerstvakantie met Cinekid in het Scheepvaartmuseum - fotocredit: Twycer
kerstvakantie met Cinekid in het Scheepvaartmuseum – fotocredit: Twycer

Filmpret met Cinekid

Na de succesvolle vorige editie in 2022 organiseert Het Scheepvaartmuseum opnieuw een bruisend familieprogramma met Cinekid. Op het Open Plein van het museum maak je een wonderlijke familiefoto voor het grote green screen (alle leeftijden) en breng je je fantasie tot leven in een zelfgemaakte animatie (3+). Zin om lekker knus te relaxen? Plof dan neer in de Cinekid x Scheepvaartmuseum pop-up bioscoop, waar allerlei korte kinderfilms uit de waterwereld getoond worden (3+).

Green Screen in het Scheepvaartmuseum - fotocredit: Almichael Fraay
Green Screen in het Scheepvaartmuseum – fotocredit: Almichael Fraay

Boodschappen doen in het museum

Onlangs opende Het Scheepvaartmuseum de nieuwe voedseltentoonstelling Food for Thought (adviesleeftijd 12+). Speciaal voor families en kinderen komt het thema ‘voedsel’ ook op andere plekken in het museum terug, waar je verhalen vindt die met schepen én met eten en drinken te maken hebben. Ontdek het in de boodschappenroute (6+, op te halen op het Open Plein).

Tentoonstellingen voor de hele familie

Bij Het Scheepvaartmuseum horen natuurlijk ook de vaste tentoonstellingen, waarbij de hele familie zich kan verwonderen. Waan jezelf in het zeelieden-leven van eeuwen geleden en leer over alle kanten van de VOC aan boord van de pas-vernieuwde replica de Amsterdam. Of verdiep je in het grootste zeedier dat we kennen in Het verhaal van de walvis. De allerkleinste museumbezoekers zijn aan het juiste adres bij Duiker Doris (2+), waar zij op avontuur gaan van zee naar land met een klein, nieuwsgierig duikertje.

Familievoorstelling Doris Duiker - fotocredit: Twycer
Familievoorstelling Doris Duiker – fotocredit: Twycer

Hier blijft het niet bij: ook in andere tentoonstellingen, zoals Republiek aan Zee en Cartografie en Curiosa, zijn er verhalen voor kinderen verspreid in de junior audiotour.

Op de website van Het Scheepvaartmuseum vind je het volledige programma voor de kerstvakantie. Ook vind je daar de begintijden van alle activiteiten. Met een geldig museumentreebewijs kun je gratis aan alle activiteiten deelnemen. Voor Museumkaart- en Stadspashouders is toegang tot het museum (en dus de activiteiten) gratis.