Over gerbils en een foto van de mijne

1 nov 2008

Weten jullie al wat gerbils zijn? Gerbils zijn woestijnratten! Ze zijn haast altijd te zien in dierenwinkels. Ze hebben een lange staart en het zijn knaagdieren. Gerbils zijn heel anders dan hamsters. Hamsters zijn bijvoorbeeld nachtdieren en gerbils niet.

Zelf heb ik ook gerbils. Ze heten Yin en Yang en zijn wildkleurig en caramelkleur. Hieronder zie je ze.

Gerbils Yin en Yang

Het handigste is als je ze neemt dat je een glazen bak hebt met een deksel erop (met luchtgaatjes)! Mijn vriendin Kiki heeft ook gerbils en 1 ervan was doodgebeten door de kat. Maar katten en gerbils kunnen normaal wel hoor!

Gerbils zijn erg sociaal. Daarom leven ze met z’n twee-en. Vaak zijn het broertjes of zusjes en kan je ze niet scheiden. Gerbils drinken water en eten hamstervoer. Maar ze lusten ook kattebrokjes en een stukje gekookt ei.

Eén tip: kijk uit met wat je in de gerbilkooi doet, want ze knagen alles kapot!!

Danique ~ op 17 maart 2012 om 10:18

Ik heb zelf ook 2 gerbils, ze heten woezel en pip. Alleen Woezel knaagt letterlijk alles kapot. Ik heb een kooi met 2 verdiepingen alleen hij knaagt nu de 2de verdieping ookal kapot. Wat kan ik eraan doen?

nidal ~ op 7 juni 2010 om 16:08

hallo, ik heb zelf twee gerbils 1 is er een meisje en de andere jongen. het meisje heet roosje en de jongen lucky doei

Darrel ~ op 9 maart 2009 om 18:42

ik wil informatie over hoe je gerbils tam maakt voor mijn spreekbeurt over gerbils.

sofie ~ op 21 januari 2009 om 22:32

Handig dat ze een andere kleur hebben. Ik heb er net twee gekocht (ik moet ze nog wel halen in het weekend, ik heb gewacht met de aanschaf van hun kooi, omdat ik zoveel info kreeg die soms tegenstrijdig was). Het zijn twee vrouwtjes met de kleur van yang. Drie maanden. Ik heb bij een hobbyfokker gekozen en ze kwamen gelijk op mijn hand zitten. ik ga er in heb begin wel mee in een lage zetel moeten gaan zitten als ik ze op mijn hand zet want ze zijn snel. (ze kruipen over mijn arm en springen dan naar mijn andere hand). Ik hoop dat ik ze toch ook uit elkaar zal kunnen houden na een tijdje. Maar ik ben er heel blij mee dat ze gaan komen, ik heb altijd huisdieren gehad en nu sinds ik op een appartement woon niet meer....gerbils zijn nieuw voor me maar ik denk dat ik ze goed gekozen heb :).