Vrolijk gezelschapsspel: Barbecue Party

23 May 2013

Goliath is bekend van toppers zoals Rummikub, Woordzoeker en Triominos. In juni presenteert deze succesvolle spellenbedenker een nieuw, vrolijk en spannend gezelschapsspel. Bij Barbecue Party – voor twee tot vier spelers vanaf vier jaar – moet je eten verzamelen voor het rooster springt.

Bij Barbecue Party staat het rooster voortdurend op springen. Leg het eten dus heel voorzichtig neer, voor het de lucht in vliegt. Ligt het al op de barbecue? Pak het er dan heel voorzichtig af. Wie als eerste drie stukken verzamelt is de winnaar. Wie het rooster laat springen moet opnieuw beginnen.

spel: Barbecue PartyBarbecue Party bestaat uit een barbecue op pootjes met een gevoelig rooster, achttien speelkaarten, een tang en zestien stukken eten. De jongste of meest gulzige speler begint, daarna komen de anderen kloksgewijs aan de beurt. Leg het eten dat op de kaart staat (een stukje broccoli, champignon, maïs, paprika, kip, vis of worst) voorzichtig met de tang op de barbecue. Als het er allemaal op ligt, pakken de spelers er een voor een iets af met de tang. Wie het lukt zonder dat het rooster springt, mag het eten en de bijbehorende kaart houden. Er is ook een joker in het spel. Als je die kaart omdraait, moet je een beurt overslaan.

Barbecue Party is vanaf juni 2013 verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van 29,99 euro.