Gratis naar de film in ruil voor zwerfafval!

21 Jun 2024

Kinepolis rolt de groene loper uit voor Utrechtse opruimhelden. De P is van Plandelen, maar op zaterdag 29 juni ook van Popcorn.

Fotocredit: Kim Balster

Kinepolis Jaarbeursplein stelt een bioscoopzaal beschikbaar om lokale opruimhelden tijdens de Utrechtse Plandeldagen te trakteren op een animatieklassieker voor het hele gezin en de inspirerende documentaire van Melati, die als 6-jarige voor elkaar kreeg dat de vervuiling van plastic tasjes op Bali werd gestopt. Helemaal gratis, op vertoon van de Plandelbingokaart.

Wall-E

Utrechtse Plandeldagen - Wall-E
Utrechtse Plandeldagen – Ingrid Simons Photography

Op zaterdag 29 juni rollen we de groene loper uit bij Kinepolis Jaarbeurs! Voor iedereen met een (bij voorkeur) volle Plandelbingokaart keert Disney’s Wall-E (om 13:00 uur) eenmalig gratis terug op het grote witte doek. Deze grappige en hartverwarmende animatieklassieker uit de Pixar-stal gaat over de toegewijde robot Wall-E, die als enige overgebleven bewoner de aarde schoonmaakt.
Wil je zeker zijn van een zitplaats, reserveer dan hier een gratis ticket. 

Wall-E

In de bioscoop zelf en buiten op het Jaarbeursplein rijdt ook een echt werkende WALL-E rond; het resultaat van vier jaar bouwwerk van Martijn van Dijk van R2 Buildersclub NL.

Bigger Than Us

Bigger Than Us

Daarnaast staat op zaterdagmiddag in Kinepolis de inspirerende documentaire Bigger Than Us (om 15:00 uur) op het programma. In deze film van en over Melati, die zich sinds haar zesde inzet tegen de plasticvervuiling in haar thuisland Indonesië en die op Bali een verbod op plastic boodschappentasjes realiseerde, gaat deze heldin op bezoek bij de jonge changemakers van vandaag. 
Reserveer hier een ticket.

Programma Plandeldagen

Naast films is er op De Utrechtse Plandeldagen nog veel meer te beleven, zoals de Grote Zwerfinator-lezing, een aantal activiteiten in diverse Utrechtse bibliotheken, suppen op de Oudegracht en een bijzondere editie van de Zero Waste Plandeltoer. En nog veel meer!

Bekijk hier het complete programma van De Utrechtse Plandeldagen (27 t/m 30 juni).

Leidsche Rijn plandelt