Grrr … Machtige dieren wereldwijd

Grrr … Machtige dieren wereldwijd is een leuke, leerzame en spannende gezinstentoonstelling. In de meeste culturen spelen dieren belangrijke, vaak bovenmenselijke rollen. Dieren als manifestaties van goden, monsters en wonderlijke wezens: aanjagers van het kwaad of juist helpers van de mens.

Niet alleen in populaire films spelen draken en griffioenen een actieve rol, maar ook in het echte leven worden aan dieren bovennatuurlijke eigenschappen toegekend.

Van Australië tot Groenland, van Zuid-Amerika tot Egypte. De expositie begint al in de museumtuin: de machtige dondervogel en orka op de metershoge totempaal in de museumtuin verwelkomen de bezoekers. En er is meer, veel meer: van de jakhalzen uit de tijd van de farao’s, vijfklauwige draken van de Chinese keizers tot heilige kattenmummies en Afrikaanse doodskisten in de vorm van enorme beesten.

In de speels opgebouwde tentoonstelling is de draak Toejoe de gids. Je komt van alles te weten over de bijzondere eigenschappen van dieren dankzij Toejoes ontmoetingen met machtige, magische en soms mythische dieren en de spannende verhalen die hij van hun te horen krijgt. Aan de hand van verschillende thema’s maken jong en oud kennis met een bonte dierenstoet. In diverse oorsprongsverhalen komen dieren voor. Zo spelen kangoeroes een belangrijke rol in de scheppingsverhalen van de Aborigines uit Australië en staat Sedna, de moeder van de zeedieren, centraal in oorsprongsverhalen van de Noordpoolbewoners.

Contactgegevens