Heropening LEGO-tentoonstelling The Art of the Brick en PlayZone

7 Jun 2021

Na amper 4 dagen open te zijn geweest en 175 dagen gesloten, is The Art of the Brick, de grootste expositie van LEGO-kunst ter wereld, op 4 juni feestelijk heropend in de Kalverpassage aan de Kalverstraat in Amsterdam.

Winnaars Jan en Lola en Roy en Thomas en vele andere deelnemers van het populaire tv-programma Lego Masters openen de tentoonstelling van meer dan 100 unieke kunstwerken, gebouwd met ruim één miljoen LEGO-stenen. Zij slopen rond middernacht een LEGO-muur en openen behalve de expositie ook de gloednieuwe PlayZone. De PlayZone is een creatieve ruimte waar kleine (en grote) bezoekers zelf aan de slag kunnen met meer dan 300.000 LEGO-steentjes.

The Art of the Brick van de Amerikaanse kunstenaar Nathan Sawaya trok wereldwijd al miljoenen bezoekers en werd door CNN uitgeroepen tot één van de tien tentoonstellingen ter wereld die je gezien moet hebben.

Coronaproof familie-uitje voor alle leeftijden

The Art of the Brick is een feest van herkenning voor alle leeftijden, van LEGO-fans tot kunstliefhebbers. De expositie is extra ruim opgezet in een veilige doorstroomlocatie in een voormalig warenhuis van Hudson’s Bay (in de Kalverpassage) van meer dan 3.000 m2, inclusief de PlayZone. Bezoekers leggen een route af met één ingang en één uitgang.

Nathan Sawaya, van bedrijfsjurist tot kunstenaar

Nathan Sawaya (1973) is de enige persoon ter wereld die zowel de titel LEGO Certified Professional als de titel LEGO Master Builder draagt en was de eerste kunstenaar ooit die het bekende speelgoed transformeerde tot kunst. Sawaya, die eerder in New York carrière maakte als bedrijfsjurist, is nu schrijver, spreker en een van de meest populaire en award winnende hedendaagse kunstenaars.

Bezoekersinformatie

The Art of the Brick is vanaf 5 juni weer open voor publiek in de Kalverpassage, Kalverstraat 212-220, 1012 PD Amsterdam en sluit op zondag 29 augustus 2021. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 14,90 via www.artofthebrick.nl. Er is een speciaal familieticket beschikbaar.

De expositie is nog maar enkele maanden in Nederland te zien. The Art of the Brick is geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur, laatste toegang is om 16:30 uur. Op maandagen is de expositie gesloten, behalve tijdens de zomervakantie. Zie de website voor de meest actuele openingstijden.