Het Scheepvaart museum viert vanaf 18 november Sint Nicolaas

29 Oct 2012

Van zondag 18 november t/m woensdag 5 december is Het Scheepvaartmuseum het Pakhuis van Sint Nicolaas.

In die weken zijn er vele feestelijke activiteiten. Zo houdt Sint zitting op het Open Pleyn, zijn Pieten druk in het hele gebouw, kunnen kinderen een Pietendiploma halen en meedoen aan de ‘Het Pakhuis van Sint Nicolaas kleurwedstrijd’.

Waarom Het Scheepvaartmuseum het Pakhuis van Sint Nicolaas is? Omdat Sint Nicolaas de patroonheilige is van de schippers; omdat de Christiaan Brunings zijn stoomschip is bij de Amsterdamse intocht; maar vooral omdat Het Scheepvaartmuseum vroeger al een pakhuis was en nu nog altijd een pakhuis vol verhalen. Sint Nicolaas hoort er dus gewoon thuis.

Daarom ligt van 18 november t/m 5 december de rode loper uit voor Sint en voor alle bezoekers van het museum. Voor het gebouw is zelfs een plek gereserveerd voor het paard van Sint. Op de tweede verdieping is de slaapkamer van Sint Nicolaas. Daarvandaan kan hij een oogje houden op zijn stoomboot, die vanaf 19 november beladen met pakjes aan de steiger ligt. Op het Open Pleyn staat de Troon van Sint Nicolaas en in het hele museum zijn Pieten druk in de weer.

Check de website van het Scheepvaartmuseum voor het programma.