Interactieve familietentoonstelling ‘Het leven aan boord’

Vanaf zaterdag 18 april 2015 ontdek je in het Scheepvaartmuseum bij de familietentoonstelling Het leven aan boord van alles over het dagelijks leven op schepen door de eeuwen heen — van de VOC-tijd tot nu. Met een spannend levensgroot spel ontdek je hoe het leven aan boord van een schip er uitziet. Wie doet wat? Wat wordt er gegeten en gedronken? En is het er een beetje schoon?

Levensgroot bordspel

De interactieve familietentoonstelling is opgezet als een spannend, levensgroot bordspel voor jong en oud. Met een puts, ofwel een emmer, met daarin een tablet loop je langs zes ‘eilanden’ met onder andere scheepsmodellen, werkkleding, souvenirs en navigatie-instrumenten. Spelenderwijs leer je van alles over de rangen en standen aan boord, hoe de bemanningsleden worden genoemd die meevaren, over hoe schoon het is, over het eten en drinken, over scheurbuik en over straffen bij ontucht en kielhalen.

Voor alle leeftijden

Doel van het spannende spel is om je op te werken van matroos tot kapitein door het goed beantwoorden van de vragen . Aan het einde van het parcours kun je je score in een computerinvoeren en ontvang je thuis je kapiteinsdiploma. De vragen zijn op diverse niveaus, zodat de tentoonstelling voor elke leeftijd aantrekkelijk is.

Een apart deel van Het leven aan boord is speciaal voor kleuters tot 6 jaar met een film over dieren aan boord met Rinus de Rat en Vlo, de twee ‘bemanningsleden’ van het VOC-schip Amsterdam.

Contactgegevens