Isa Hoes en Barry Atsma samen te zien in ENGEL

4 Oct 2019

ENGEL is een magische jeugdfilm, gebaseerd op het gelijknamige boek van Isa Hoes en haar dochter Vlinder Kamerling.

Het verhaal

Engel (11) is een verlegen, clumsy meisje dat maar moeilijk nee kan zeggen en graag thuis is. Thuis voelt voor haar vertrouwd, met haar knappe koppen van ouders, haar lieve kat Saturnus en de gekke oom Tobias, die oppast als haar ouders naar een congres gaan.

Op een dag, onderweg naar huis, gebeurt er iets vreemds: ze struikelt, bereidt zich voor op een harde val, maar ineens zweeft ze in een prachtige zeepbel. Als de zeepbel uit elkaar spat en Engel verdwaasd op de grond ligt, ziet ze naast zich een prachtig gouden klokje liggen.

Al snel komt Engel erachter dat het klokje heel bijzonder is. Alles wat ze wenst, komt uit! Engel wordt ineens enorm populair maar of haar nieuwe leven haar ook echt gelukkig maakt?

Isa Hoes en Vlinder Kamerling – foto Mark Uyl

Isa Hoes over ENGEL:

“Als ik iets mocht wensen, dan zou Engel – geschreven door Vlinder en mij – tot leven komen in een magische film, dan zou ik heel graag met Barry Atsma haar mama en papa spelen en dan zou Dennis Bots de regie op zich nemen en weet je, deze wensen zijn al uitgekomen met een fantastische Liz Vergeer als Engel. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan! Eerst als schrijfster, dadelijk als actrice maar nu ook als creative producer. We zijn met een geweldig team bezig en bijna rond met net zo’n geweldige cast.”

Isa Hoes, Liz Vergeer en Barry Atsma

De eerste opnameperiode van ENGEL vindt eind oktober plaats in en rondom het Amsterdamse Vondelpark, gevolgd door opnamen in het voorjaar van 2020.