Je eigen klok maken

5 Mar 2005

Knutsel je eigen klok in elkaar. Leuk om te maken en handig om te gebruiken als je wilt oefenen in het klokkijken

Wat heb je nodig?

  • een stuk stevig papier
  • dun gekleurd karton
  • viltstiften of potloden
  • een splitpen

Hoe maak je het?

Teken een cirkel op het stevige papier (je kunt hier bijvoord een groot bord voor gebruiken)
Knip de cirkel uit.

Teken op het gekleurde papier een grote en een kleine wijzer en knip die ook uit. Schrijf daarna de cijfers op de klok.

Maak de wijzers met de splitpen vast in het midden van de klok (niet de strak want de wijzers moeten wel kunnen draaien). Je kunt de klok verder natuurlijk naar eigen wens versieren!

anoniempje ~ op 2 October 2013 om 11:16

het lijkt me wel leuk om te maken maar loopt de klok dan echt? volgens mij niet dus ik weet niet zeker of dit wel een goed idee is om te maken maar ik ga het denk ik toch wel maken want ik hou van knutselen hoi grt anoniempje

tes ~ op 8 April 2012 om 15:58

het zal wel leuk zijn als de klok echt loopt nou doei

Maria Diederich ~ op 17 June 2010 om 10:49

Heel leuk. Nog leuker is het als de klok ook werkelijk loopt. Ik sloop daarvoor de uurwerkjes uit klokken die ik op de rommelmarkten vind, voor hooguit een euro. Nu ga ik met de kleinkinderen aan het knutselen om voor vader dag een leuke klok te maken. Met een beetje hulp van jullie site, zal het een leuk kado worden.