Je eigen wandelstok

5 Mar 2005

Maak een mooie wandelstok voor lange wandelingen.

Wat heb je nodig?

  • een stok
  • schuurpapier
  • een mesje
  • gekleurd touw of wol

Hoe maak je het?

Zoek een stok waarvan je de wandelstok wilt maken. Let erop dat de stok niet te lang of te kort is, niet te licht en zeker niet te zwaar. De stok mag natuurlijk ook niet doorbreken als je er op steunt.

Laat de stok eerst heel goed drogen. Terwijl de stok droogt kun je alvast goed nadenken welke kant je voor het handvat gaat gebruiken.

Aan de kant die het handvat wordt haal je met een mesje de schors van de tak. Let op: vraag of een volwassene hierbij helpt om ongelukken met uitschieten te voorkomen. Gebruik het schuurpapier om het handvat helemaal glad te maken.

De rest van de wandelstok kun je versieren door er met het mesje figuurtjes of je naam in te maken (ook nu weer goed opletten dat je jezelf niet snijdt). Je wandelstok kun je nog mooier maken door er gekleurd touw of wol omheen te wikkelen.

Rogier Vogelzang ~ op 12 June 2016 om 9:23

Crea Natura geeft workshops wandelstok maken voor kinderen. Je maakt je eigen wandelstok door middel van gekleurde wol, touw, stukjes leer, kralen, veren, steentjes en nog veel meer. Liever op pad? Dat kan met de avonturenstok. Onder begeleiding van Crea Natura ga je met een stok het bos in. Onderweg versieren we de stok met materialen uit het bos. Super leuk voor kinderfeestjes. € 7,- per kind. incl. alle materialen. meer info op: http://www.creanatura.nl/page/kinderworkshop

yasmin ~ op 3 November 2011 om 12:46

cool man ik heb met mijn mama gewandeld ik werd moe en ik heb mijn wandelstok gebruikt!!!!!!