Jongleerballen

5 Sep 2009

Met ballonnen en ongekookte rijst maak je een stel kleurige jongleerballen. Hieronder lees je hoe!

Wat heb je ervoor nodig?

  • ongekookte rijst, ongeveer 100 gram voor één balletje (als je een grotere wilt, gebruik je meer rijst)
  • een plastic boterhamzakje
  • twee ballonnen, het liefst in verschillende kleuren. De grootte van de ballon bepaalt de grootte van de uiteindelijke jongleerbal

Hoe maak je het?

  • Vul een plastic zakje met de ongekookte rijst en vouw dan het zakje dicht, zodat de rijst er niet uit kan vallen. Een knoopje is niet nodig.
  • Knip van de ballonnen het tuitje (waardoor je de lucht blaast) eraf.
  • Doe dan het zakje met rijst in een opengeknipte ballon. Het is misschien wel even proppen, maar het geeft niet als je nog een stuk van het zakje ziet.
  • Doe de andere ballon er dan overheen, aan de kant waar het plastic nog zichtbaar is. Als het goed is, zie je nu geen plastic meer en heb je een jongleerbal (het lijkt ook wel wat op een stressbal).
  • Je kunt de bal nog wel in de juiste vorm kneden. Om het wat op te leuken kun je in de bovenste ballon, voordat je ‘m over het zakje doet, wat gaatjes maken. Dan kun je de kleur van de onderliggende ballon zien en dat geeft een kleurig effect.

stappen jongleerballen maken

Anneke ~ op 29 January 2016 om 16:39

Ik heb ballonnen gevuld met bloem, maar ze zijn keihard geworden. Ze voelen aan als een stuk stopverf, nog wel kneedbaar maar of we ermee kunnen ballen?????

anoniempje ~ op 11 May 2015 om 14:48

Leuk alleen als je het met een zakje doet dat hoor je dat zakje de hele tijd de beter zonder zakje maar het gaat wel sneller

Niek ~ op 19 October 2014 om 19:38

Echt leuk, ik doe het altijd zonder zakjes. Alleen jammer dat ze binnen no-time stuk zijn... :(

lydia ~ op 13 June 2013 om 19:50

leuk om te doen! had het al eens ergen anders gelezen maar wist niet heel goed meer hoe het moest. super leuk!

Jesper ~ op 18 June 2012 om 17:50

Superleuk om te doen! Ik heb een aantal sets gekocht op internet. Op youtube even wat filmpjes opgezocht zodat ik het de kinderen kan leveren. Echt een top idee!

anouk ~ op 16 April 2011 om 14:00

haha leuk hoor veral het jongleren

Rani ~ op 19 December 2010 om 14:18

amai, dit idee vind ik echt de max! ik heb mezelf leren jongleren met 3 bollen sokken, maar nu kan ik eindelijk fatsoenlijk met 3 ballen jongleren. chapeau :)

Julia ~ op 28 October 2010 om 17:12

Hahaha, we konden niets vinden maar toppie dat het hierop staat! Wij ook maar proppen, maar er kwam natuurlijk niet veel rijst in. Echt suuper!(L)

Christel ~ op 22 April 2010 om 21:05

En ik maar die ballon vullen via een trechter, dit duurde wel een half uur. Maar op jullie manier twee minuten, super. Ben er erg blij mee, we gaan ze maken met koninginnendag.

hendrik ~ op 10 January 2010 om 9:42

het lijkt me wel leuk om te doen en grappig en plezant.

jasmiengirl ~ op 13 September 2009 om 14:09

leuk,cool en jullie moeten de website erbij schrijfen stuurt een mai alsjeblief en einde met jullie website zo dat ik het nooit vergeet !!!!!!!!!