Jubileumeditie Walvisweken in teken van duurzaamheid

30 May 2018

Van 14 juli tot en met 2 september 2018 vindt de vijfde editie van de succesvolle Walvisweken plaats in Het Scheepvaartmuseum, Museum In ’t Houten Huis, Zaans Museum, Ecomare en Kaap Skil.

Deze jubileumeditie staat in het teken van duurzaamheid; tijdens de Walvisweken leren jong en oud van alles over de walvis en het belang van een schone, plasticvrije leefomgeving. Partner van het eerste uur, het Wereld Natuur Fonds, ontwikkelt speciaal voor deze jubileumeditie een Walkwis. Plastic Whale maakt samen met bezoekers de Amsterdamse grachten plasticvrij door deze schoon te vissen. Nieuw dit jaar is de samenwerking met SOS Dolfijn. De vijf musea en de drie partners vertellen tijdens de Walvisweken, ieder vanuit hun eigen collectie of expertise, het verhaal van de walvis.

Tijdens de zomervakantie staat de walvis, zowel binnen als buiten aan de steiger, centraal in Het Scheepvaartmuseum. Dagelijks vinden er gratis activiteiten plaats, waaronder een nieuw kleuterprogramma, en buitenactiviteiten zoals de walvisexpeditie-familierondleiding, uitbuiken met de walvis en plastic vissen. Bewustwording over de impact van het gebruik van plastic in het dagelijks leven speelt een belangrijke rol in de vernieuwde programmering. Ook ontvangt ieder kind vanaf 6 jaar een Walviswekenspeurtocht.

Meer info