Kapsalon Romy in première tijdens het Nederlands Film Festival 2019

28 Jun 2019

Kapsalon Romy is de nieuwe speelfilm van regisseur Mischa Kamp (Het paard van Sinterklaas) naar het gelijknamige boek en scenario van Tamara Bos. De film is voor iedereen van 8 tot 88 jaar en gaat over beginnende Alzheimer en de kracht van familiebanden. Kapsalon Romy gaat op zondagmiddag 29 september in première tijdens het Nederlands Film Festival 2019.

Wie zorgt voor wie?

Kapsalon Romy vertelt het verhaal van kleindochter Romy, die elke dag naar oppas-oma Stine moet omdat haar pas gescheiden moeder Margot moet werken.

Oma werkt nog steeds als kapster maar worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar jeugd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.

Vanaf 2 oktober 2019 draait Kapsalon Romy in de bioscopen. Het Nederlands Film Festival vindt plaats van vrijdag 27 september tot en met zaterdag 5 oktober.