Kinderen voor Kinderen Live in Concert

5 Oct 2012

Tijdens Kinderen voor Kinderen Live in Concert op 24 oktober in de Heineken Music Hall zijn liedjes te horen van de nieuwe CD Hallo Wereld en een medley van bekende nummers. Want Nederlands populairste kinderkoor heeft de afgelopen 33 jaar honderden liedjes opgenomen. Iedereen kan meezingen met hits zoals Ik heb zo waanzinnig gedroomd, Op een onbewoond eiland, De Coolste DJ, ADHD en de Kinderen voor Kinderen tune.

Bekende artiesten

Kinderen voor Kinderen Live in Concert wordt een spectaculair popconcert. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor hun ouders en grootouders. Aan de optredens in de Heineken Music Hall werken enkele bekende artiesten mee. Behalve het koor met 42 kinderen van acht tot twaalf jaar uit het hele land zingen onder anderen Ben Saunders, Yes-R, Fresku en Kraantje Pappie. Het koor staat onder leiding van dirigent Jorge Verkroost, de choreografie is van Dansacademie Lucia Marthas.

Kinderen voor Kinderen in Actie

Speciale aandacht bij de twee concerten is er voor Kinderen voor Kinderen in Actie. Basisscholen zamelen in samenwerking met Kinderen voor Kinderen en de Kinderboekenweek (CPNB) met originele acties geld in voor een goed doel, My Book Buddy. Deze stichting stimuleert het lezen in ontwikkelingslanden en zet er kinderbibliotheken op. Tijdens Kinderen voor Kinderen Live in Concert wordt de eindstand van de actie bekend gemaakt.

Hallo Wereld

De nieuwe, 33ste CD van Kinderen voor Kinderen heet Hallo Wereld en ligt sinds 28 september 2012 in de winkel. De twaalf nummers zijn geschreven en gecomponeerd door bekende artiesten zoals Ali B, Sara Kroos, Ben Saunders, Sjoerd Kuyper en de muziekproducer van de CD, Tjeerd Oosterhuis. Uiteraard zijn de liedjes allemaal te horen bij Kinderen voor Kinderen Live in Concert, woensdag 24 oktober in de Heineken Music Hall.