Amerikaanse natuurgebieden kleurplaat – Een eland in Denali National Park in Alaska

Amerikaanse natuurgebieden kleurplaat

bekijk Een eland in Denali National Park in Alaska kleurplaat

Hier zijn een aantal mooie kleurplaten van natuurgebieden in de Verenigde Staten.

In de Verenigde Staten vind je een aantal uitgestrekte gebieden met ongerepte natuur: de zogenaamde Nationale Parken.

Yosemite National Park

Yosemite National Park is een nationaal park in het oosten van de staat Californië. Het natuurpark is bekend om de Yosemite Valley, een door gletsjers uitgesleten vallei met hoge granieten rotswanden, zoals de Half Dome en El Capitan rotspartijen.

Sequoia National Park

Sequoia National Park ligt in het zuidelijke deel van de Sierra Nevada in Californië. Je vindt er de grootste bomen ter wereld.

Arches National Park

Het Arches National Park is een tamelijk klein nationaal park in Utah. Het park is met name bekend om zijn rotsbogen, unieke rotsformaties in de vorm van een brug die in de loop van miljoenen jaren ontstaan zijn.

Everglades National Park

De Everglades in Florida heeft een subtropisch klimaat. Je vindt er zeldzame en bedreigde diersoorten zoals de Amerikaanse krokodil en de panter.

Death Valley

Death Valley is een woestijn- en berggebied. Het is de heetste, droogste en laagste plek van heel Noord-Amerika. Het kan er wel 50 graden worden.

Great Smoky Mountains

De Great Smoky Mountains National Park is een nationaal park dat zich uitstrekt over de staten North Carolina en Tennessee. Het is een bos- en bergrijk gebied.

Arcadia National Park

Acadia National Park ligt in het zuidoosten van de staat Maine. Het gebied bestaat uit bergen, kustlijn, bossen en meren.

Grand Teton National Park

Grand Teton National Park ligt in de staat Wyoming, ten zuiden van Yellowstone. Het park is genoemd naar de Grand Teton berg, met een hoogte van ruim 4000 meter hoog is het de hoogste berg van het park.

Saguaro National Park

Saguaro bevindt zich in de staat Arizona in de Sonorawoestijn. Het park dankt zijn naam aan de Saguaro-reuzencactussen, die wel vijftien meter hoog kunnen worden.

Glacier National Park

Glacier National Park ligt in de staat Montana, in de Rocky Mountains op de grens met Canada. Zes bergtoppen bereiken een hoogte van meer dan 3000 meter.

Denali National Park

Denali National Park & Preserve ligt in Alaska, de meest noordelijke staat van de Verenigde Staten, ligt.

Yellowstone National Park

Yellowstone is een van de grootste nationale parken van de VS en bevindt zich in de staten Wyoming, Montana en Idaho. Yellowstone is bekend om zijn vele warmwaterbronnen en geisers.

Zion National Park

Het Nationaal park Zion is een natuurreservaat in het westen van de VS in de staat Utah. Het park dankt haar naam aan de Mormoonse pioniers.

Deel jouw creatie

Heb je de kleurplaat supermooi ingekleurd? Maak een foto van het eindresultaat en stuur ‘m in. We zetten jouw creatie op de website.

Stuur je kleurplaat op