Apex Legends kleurplaten (9)

Op zoek naar een kleurplaat van het computerspel Apex Legends? Hier zit je goed. We hebben een paar coole plaatjes van deze game voor je verzameld.

Apex Legends is de gloednieuwe battle royale game van spelmaker EA. Net als Fortnite is het spel gratis te downloaden en spelen. Met een squad (team van vier spelers) moet je het opnemen tegen 19 andere teams. Met 25 miljoen downloads is Apex Legends in korte tijd al heel populair geworden.

Wie zijn de Legends?

In Apex Legends zijn er acht speelbare personages: de Legends. Zes daarvan (Lifeline, Gibraltar, Wraith, Bloodhound, Bangalore en Pathfinder) zijn standaard beschikbaar. De overige twee (Caustic en Mirage) moeten worden vrijgespeeld. Of je trekt de knip om te betalen om met hun skin te spelen.


Wraith is een geestverschijning. Ze is in staat om een heel team te teleporteren. Ook kan ze naar een andere dimensie (Into the void) gaan waarin ze (1) snel beweegt en (2) niet geraakt kan worden. Haar snelheid en beweeglijkheid zijn eigenschappen die zowel verdedigend als aanvallend van pas komen.


Bangalore is een vrouwelijke Legend waarmee je dichtbij je tegenstander kan komen. Met de Smoke Launcher trekt ze namelijk een rookgordijn op en belemmert ze het zicht van haar tegenstanders. In Ultimate modus kan ze een artillerie-aanval (Rolling Thunder) organiseren om een aangegeven gebied te laten bombarderen.


Bloodhound heeft een uitgesproken talent om tegenstanders op te sporen en uit te schakelen. In Ultimate Ability modus (Beast of the hunt) wordt deze eigenschap verder versterkt. Er wordt een grijs filter over het beeld gelegd en tegenstanders lichten in rood op, waarna Bloodhound ze als een dolle kan aanvallen.


Lifeline is een verdedigend ingestelde Legend. Haar talenten zijn gericht op het genezen van opgelopen verwondingen. Ze kan zichzelf en haar teamgenoten voorzien van levenspunten. In Ultimate Ability modus kan Lifeline een Care Package laten aanrukken om de in toekomstige gevechten opgelopen schade te beperken.


Caustic is een Legend die niet standaard beschikbaar is. Hij moet worden vrijgespeeld of gekocht. Hij gebruikt zijn zelfgemaakte gasgranaten om tegenstanders uit te schakelen. Het Nox-gas veroorzaakt een nevel voor zijn tegenstanders, terwijl Caustic er gewoon doorheen kan kijken.


Gibraltar heeft vaardigheden die eerder op de verdediging dan de aanval zijn gericht. Met de Dome of Protection kan hij bijvoorbeeld een verdedigingsschild aanmaken dat vijandelijke aanvallen gedurende 15 seconden afweert.


Mirage kan een of meerdere hologrammen van zichzelf laten verschijnen, waardoor zijn tegenstanders niet meer weten waar de echte Mirage zich bevindt. Dat werkt verwarrend. Mirage is niet standaard beschikbaar. Net als Caustic moet hij worden vrijgespeeld of aangekocht met Apex Coins (ongeveer 10 euro in echt geld).


Pathfinder is de enige robot in het gezelschap. Net als Wraith moet hij het hebben van zijn beweeglijkheid / mobiliteit. In Ultimate Ability modus maakt Pathfinder een kabelbaan voor zijn team waarmee iedereen zich snel kan verplaatsen van de ene locatie naar de andere. Dat kan van pas komen.

  • Alleen persoonlijk gebruik - Afbeeldingen zijn het eigendom van de respectievelijke rechtenhebbenden