Brave kleurplaat – Koningin Elinor

Brave kleurplaat

bekijk brave-0014 kleurplaat

Brave is een animatiefilm die door Disney Studio's is gemaakt. Het verhaal van Brave speelt zich af in Schotland in de Middeleeuwen, in een tijd waarin vier clans om de macht strijden. Merida is de dochter van koning Fergus en koningin Elinor. Vanaf jonge leeftijd wordt ze door haar moeder voorbereid op de troon. Merida gaat echter veel liever haar eigen gang, haalt stoere streken uit en bekwaamt ze zich in het boogschieten.

Op een dag krijgt ze van haar ouders te horen dat er de volgende dag drie prinsen zullen langskomen. Ze zullen op een toernooi gaan uitvechten wie de beste is, en deze prins mag vervolgens met Merida trouwen. Maar Merida wil helemaal niet met een van de prinsen trouwen. Tijdens een boogschiettoernooi zet ze de boogschietvaardigheden van de drie prinsen - en hun clan - voor schut. De clans zijn woedend en dreigen met oorlog. De wijze koningin Elinor weet de menigte gelukkig te bedaren, en spreekt haar dochter Merida daarna woedend aan op haar impulsieve gedrag.

Meer lezen over Brave (Wikipedia)

Deel jouw creatie

Heb je de kleurplaat supermooi ingekleurd? Maak een foto van het eindresultaat en stuur ‘m in. We zetten jouw creatie op de website.

Stuur je kleurplaat op