Fabeltjeskrant kleurplaten (13)

De Fabeltjeskrant is een dagelijks kinderprogramma dat net voor kinderbedtijd op de Nederlandse televisie werd uitgezonden. De Fabeltjeskrant gaat over de gebeurtenissen en dieren in het Grote Dierenbos in Fabeltjesland. Het nieuws werd voorgelezen door Meneer de Uil. In de Fabeltjeskrant komen onder andere Bor de Wolf, Chico Lama, Stoffel de Schildpad, Woefdram, de broers Ed en Willem Bever, meneer de Raaf, Zoef de Haas, juffrouw Ooievaar en Meindert het Paard aan het woord.Elke uitzending werd steevast door meneer de Uil afgesloten met de woorden: “En dan nu knus naar jullie warme nestjes. En denk erom: oogjes dicht en snaveltjes toe. Slaap lekker …”.

minnash ~ op 26 februari 2016 om 18:22

@gast, ik denk toch echt dat de 8e kleurplaat Gerrit de Postduif is. Welke ander Fabeltjeskrant personage heeft zo'n pet? Je hebt helemaal gelijk voor wat betreft de laatste kleurplaat. De info hiervan heb ik aangepast. Bedankt voor je reactie.

gast ~ op 25 februari 2016 om 17:57

De achtste kleurplaat is niet Ome Gerrit de Postduif, maar meneer de Raaf (of misschien zelfs wel Cas de Kraai). De laatste kleurplaat bevat niet Ome Gerrit en Bor de Wolf, maar meneer de Raaf en Jodokus de Marmot.